Roaba de la Roma a ministrului Comănescu

Atașatul de presă al Ambasadei României la Roma, Raluca Mihăilă, este unul dintre puținii angajați ai Ministerului de Externe care nu primesc leafă de la stat. Potrivit ultimei sale declarații de avere, singurii bani câștigați într-un an sunt puțin peste patru mii de euro, venituri obținute din consultanță de afaceri. Responsabilă de relația cu mass media într-una dintre cele mai mari capitale ale lumii, Mihăilă face carieră la Roma pe ochi frumoși, comportându-se cu presa în cel mai perfid mod cu putință. Ministrul de Externe al României, Lazăr Comânescu și Ionuț Vâlcu, purtător de cuvânt al MAE nu au avut nicio reacție. 

E lucru cunoscut de toată lumea că cei care lucrează în diplomație, în special la serviciile consulare și la ambasadele României în lume au parte de cele mai frumoase lefuri și privilegii. Cazare luxoasă, mașină și șofer la dispoziție, masă asigurată de instituția pentru care lucrează și, cu siguranță, altele în plus. Curios lucru, nu este și cazul Ralucăi Mihăilă din Ministerul Afacerilor Externe (foto sus), atașatul de presă al Ambasadei României la Roma, acolo unde ajungea la început de an, fără concurs, Norina Constantinescu (actuală Norina Bour – n.r.) fiica fostul președinte al României, Emil Constantinescu. În timp ce ambasadorul României la Roma, Dan Pineta, încasează de la buget peste treizeci de mii de euro într-un an, Raluca Mihăilă nu primește de la M.A.E. nimic pentru munca depusă. În declarația sa de avere pe anul trecut, la rubrica salariu, nu apare trecută nicio sumă. Ministerul de Externe nu ne-a comunicat nimic în legătură cu acest aspect, însă surse din același minister ne-au declarat: ”Indiscutabil că este relația cuiva din M.A.E și face ochi dulci cuiva. Se știe că în minister este locul în care se adună rând pe rând soț, soție, rude, frați, surori, unchi, veri, amante samd. Astfel de exemple sunt în tot ministerul indiferent că vorbim de ambasade, consulate sau direcții”.

2016-03-04_mihaila_raluca_elena

Novicea de la Roma, pila ministrului Lazăr Comănescu

În încercarea de a stabili o colaborare corectă cu autoritățile italiene – instituții culturale și nu numai, publicația noastră i-a solicitat sprijinul atașatului de presă român al Ambasadei României la Roma, Raluca Mihăilă cu o lună înainte de incursiunea în vestita capitală europeană. Declarându-se fățiș de bună credință în a sprijini tot demersul jurnalistic, Mihăilă nu a făcut altceva decât să indice reporterilor www.anchetespeciale.ro adrese de email și contacte greșite ale omologilor săi italieni. Colac peste pupăză, în ziua în care aceștia au ajuns la Vatican, a doua zi după vizita ministrului Lazăr Comănescu în persoană acolo, Mihăilă a comunicat expeditiv reporterilor că există chiar o ambasadă a României pe lângă Sfântul Scaun, instituție care este în măsură să sprijine demersul publicației.

Aceeași Mărie cu altă pălărie

Claudia Matei, referent relații internaționale la Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun, al cărui soț este funcționar consular, i-a informat pe reporterii www.anchetespeciale.ro că Ambasadorul va înainta procedural nota verbală către Vatican însă Serviciul de Presă al Vatican-lui ne-a confirmat că nu sunase nimeni de la nicio Ambasadă, nici Mihăilă și nici Matei, cea din urmă, totuși, remunerată cu peste douăzeci de mii de euro pe an. O atitudine la o sută optzeci de grade față de cele două angajate din M.A.E. a avut-o Mioara Cioranu, atașatul de presă al Ambasadei Italiei la București. Aceasta ne-a declarat: ”treaba unui atașat de presă la o Ambasadă oricare ar fi aceasta este să sprijine în primul rând jurnaliștii din țara respectivă, ceea ce fac eu aici cu jurnaliștii italieni care vin la noi în țară și solicită sprijin în a le aranja/pregăti interviuri cu mari personalități, în a-i ajuta să obțină vreo acreditare specială dacă este necesar și vreo instituție o cere, pe scurt, în ale oferi sprijin în demersul pe care-l întreprind în țara noastră. Și cei de la Ambasadele noastre în Italia trebuie să facă același lucru, altminteri e grav!”. 

2016.07.20_matei_vichy_claudia.pdf

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

0 comments on “Roaba de la Roma a ministrului ComănescuAdd yours →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.