16.5 C
București
marți, martie 21 2023
București 17.28°C
21 martie 2023

Cea mai periculoasă armă din războiul nevăzut

- Advertisement -spot_img

Este mai importantă tehnologia 5G decât sănătatea și viața oamenilor? Pare mai degrabă o unealtă a inteligenţei artificiale (AI) pentru supravegherea și controlul  populaţiei.

La început se vehicula ideea că este o condiție sine qua non și un imens ajutor în lupta împotriva terorismului. Cu 5G puteau să-i supravegheze mai bine și să-i prindă mai repede pe teroriști.

Este evident faptul că trăim într-o lume a radiaţiilor și a undelor electromagnetice, iar oamenii nu realizează că îşi pun sănătatea în pericol atunci când vorbesc mult la telefonul mobil sau lucrează  zilnic la calculator. Efectele nu apar imediat, se manifestă  în timp, și parcă nimeni nu vrea să le asocieze cu oboseala cronică, scleroza multiplă, Alzheimer, avorturi spontane şi o serie de alte boli devastatoare, inclusiv cancer.

Deși studiile medicale confirmă acest lucru, oamenii sunt mai atrași de trendul tehnologic decât de sănătatea lor. Aparatele electrocasnice sunt necesare și ne îmbunătățesc, apparent, calitatea vieţii, însă nu putem să trăim fără frigider, telefon mobil, televizor, calculator fapt pentru care uităm cu desăvârșire că acestea sunt periculoase și emit radiații electromagnetice.

Întrebarea care apare acum este ce ne facem cu expunerea la radiaţia electromagnetică ambientală, care se referă la radiaţiile provocate de antenele de telecomunicaţii?

Efectul conjugat este unul dezastruos pentru sănătatea omului, o spun toate studiile științifice. S-au publicat până acum o serie de articole care au tras un semnal de alarmă și sunt lăudabile demersurile Coaliţiei STOP 5G România, care se luptă deja la baionetă cu cei care  fac presiuni pentru implementarea pe repede – înainte a Legii privind introducerea tehnologiei 5G. În absența studiilor și a dovezilor care să-i justifice necesitatea și siguranţa, această tehnologie este invazivă, nesustenabilă, experimentală și dăunătoare întregului ecosistem. Secretomania care învăluie acest proiect de lege, denotă existența unui plan ascuns, care, nu știm din ce raţiuni, nu trebuie să ajungă la public.

Ministerul Transporturilor împreună cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (A.N.C.O.M) au iniţiat un proiect de lege pentru implementarea mascată a tehnologiei 5G în România. Coaliția STOP 5 G România este cea care a înaintat Ministerului Transporturilor și Infrastructurii  un memoriu prin care a semnalat pericolele cu privire la această tehnologie avansată. În acest sens Coaliția STOP 5G România a solicitat: „anchetă și control parlamentar la A.N.C.O.M și Guvern, prin intermediul unor comisii parlamentare speciale, a legislaţiei emise de ministerele de resort și A.N.C.O.M, ce permite și promovează abuziv, anticonstituţional și iresponsabil, tehnologia și reţeaua 5G în România. Prevederile acestor acte normative pun în pericol cetăţenii și însăși siguranța naţională, în favoarea unor afaceri deţinute de corporaţii străine. Serviciile de comunicaţii mobile 5G nu sunt servicii de utilitate publică și nu necesită o legislaţie specială, care nu ar face decât să încalce și să vicieze ordinea de drept, normele legislative existente și Constituţia României”.

Mass – media din țară nu a tratat cu maximă seriozitate această informaţie, iar articolele apărute doar au semnalat faptul că antenele GSM montate pe blocuri sunt periculoase pentru sănătatea locatarilor. Lupta serioasă se pare că este pe frontul deschis de Coaliţia STOP 5G România,  care în urmă cu doi ani a trimis chiar Patriarhiei Române, mai exact către Sfântul Sinod și Preafericitul Patriarh Daniel, un apel disperat, amplu și bine documentat, prin care atrăgea atenţia asupra consecinţelor dezastruoase ale implementării tehnologiei 5 G în România.

Apelul solicita reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române, ca buni sfătuitori și călăuze, implicarea în demersurile civice, legislative și juridice necesare pentru a ocroti viața și libertatea cetăţenilor României și a generaţiilor, oprind implementarea tehnologiei 5G. Apelul era, implicit, și o informare punctuală a Bisericii asupra pericolului care o paște direct și nemijlocit, întrucât lăcășurile de cult sunt „campioane” în montarea antenelor de telefonie mobilă pe propriile clădiri. Coaliția STOP 5G România este o mișcare civică, fără formă juridică, formată prin asocierea a peste 80 de organizații semnatare a Memoriului Naţional și a zecilor de mii de cetăţeni români care au semnat petiţiile împotriva implementării iresponsabile a tehnologiei 5G, aflată în plină desfășurare.

Din păcate, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române nu a dat niciun răspuns petiţiei trimise de Coaliţia STOP 5G România.

Cât de periculoasă este tehnologia 5G? Este mai importantă tehnologia decât sănătatea oamenilor?

Cunoaștem că tehnologia 5G are la baza emiterea unor unde radio și câmpuri electromagnetice. Această tehnologie ar putea să permită ”caselor și mașinilor inteligente să comunice cu noi”. Alţii susţin că tehnologia 5G permite operaţii executate de la distanţă sau conducerea mașinilor inteligente în mod autonom.

În prezent fiecare telefon mobil achiziţionat este compatibil 5G. Cu certitudine, viteza  de transfer de date este de așteptat să fie de 100 de ori mai mare decât 4G, ceea ce este un adevărat deliciu pentru tânăra generaţie, atrasă de jocuri video sau vizionarea filmelor și serialelor pe telefonul mobil. Desigur, se vorbește mult despre avantajele implementării 5G în SUA și statele membre UE, dar mai puţin despre riscurile acestei tehnologii.

Studiile efectuate în acest sens au arătat că efectul câmpurilor electromagnetice au un efect nociv asupra sănătăţii. Pe termen lung, expunerea la aceste radiaţii produce dureri de cap, insomnie, dificultăţi de concentrare, scăderea fertilităţii, boli neurodegenerative, Altzheimer, cancer limfatic. Cel mai periculos efect este acela când se produce ruperea lanţului ADN, apar aberaţii cromozomiale, care se transmit la generaţiile următoare”, a afirmat dr. ing. Mircea Manolescu.

Costel Stânciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor, susţine că statul român recunoaşte oficial existenţa efectelor radiaţiilor electromagnetice. ”Faptul că în unele instituţii ale statului se acordă spor de toxicitate de 10% din salariu pentru efectele radiaţiilor electromagnetice emise de antenele operatorilor de telefonie mobilă dovedeşte încă o dată că acele câmpuri electromagnetice sunt dăunătoare sănătăţii. Există studii care arată foarte clar impactul undelor electromagnetice asupra corpului uman, ele provoacă diferite forme de cancer, accentuează problemele de sănătate ale celor care suferă de boli cardiovasculare, cu tensiune oscilantă”.

Chiar dacă mulți susțin că tehnologia 5G ar avea foarte multe beneficii și mai puține efecte asupra sănătății, marea majoritate a cetățenilor nu sunt de acord cu amplasarea antenelor 5G lângă locuințele lor. Este de remarcat faptul că această tehnologie nu este exploatată în interes public, ci privat.

De ce nu se amplasează antenele 5G în afara localităţilor?

Ne raspunde la întrebare avocatul Adrian Cuculis: “Alternativa ar fi ca antenele să fie amplasate la sol. Asta ar însemna pentru companii costuri suplimentare: cumpărarea terenului, o structură mult mai mare etc. Vorbim astfel de costuri de sute de ori mai mari decât închirierea teraselor blocurilor. Dar e mai simplu să pui în pericol viața oamenilor decât să-ți scazi profitul”

Cu alte cuvinte, nimeni nu se gândește la sănătatea noastră, ci numai la profitul unor companii private.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nu ţine cont de interesul naţional, ci doar de interesul firmelor străine

A.N.C.O.M promovează conectivitatea ultra-rapidă în interesul firmelor de telecomunicaţii străine, în detrimentul cetăţenilor din România, sprijinind majorarea câștigurilor și repatrierea lor în ţările de origine. Care este motivul pentru care se acceptă această implementare 5G  în țara noastră, fară ca România să obțină vreun beneficiu material? Operatorii telecom obţin profituri uriașe, generând o poluare electromagnetică colosală. GIar garanția că nu ni se întâmplă nimic nu există!

Dacă în anul 2016, nu era permisă amplasarea antenelor 5G mai aproape de 500 m de grădiniţe, școli, universităţi etc, prin proiectul de lege, votat în 2 octombrie 2021, guvernul  permite operatorilor telecom să monteze gratuit antene 5G în spaţii publice, pe blocuri de locuinţe (iniţial cu acceptul președintelui asociaţiei de proprietari, ulterior cu votul a două treimi din membrii asociaţiei), stâlpi de iluminat public, spaţii verzi, semafoare. Este de remarcat faptul că aceste antene sunt camuflate de pomi artificiali și alte ornamente, pentru a nu fi vizibile.

Acest proiect de lege reprezintă transpunerea în legislație a Codului European al Comunicaţiilor, pe care România a tot întârziat să îl aplice, motiv pentru care a fost somată că va ajunge în faţa Curţii Europene de Justiţie, daca nu votează acest proiect de lege. Mai grav de atât, este faptul că aceste echipamente nocive sunt amplasate la doar câţiva metri de scoli, grădiniţe, facultăţi, acolo unde învaţă copiii noștri. În calitate de părinţi, este mai important să fiţi în pas cu tehnologia sau sunteţi interesaţi de efectele nocive ale 5G-urilor care afectează zi de zi sănătatea copiilor voștri?

Chiar este necesară tehnologia 5G? Cine garantează sănătatea noastră după amplasarea antenelor 5G ?

Dacă nici societățile de asigurare nu oferă despăgubiri pentru daunele cauzate de reţelele de comunicaţii mobile 5G , pe care le consideră un factor de risc ridicat, (identic cu cel al cutremurului), rezulă evident că viaţa și sănătatea noastră nu mai sunt importante pentru autorităţi, preferând în schimb tehnologia de comunicare de ultra-viteză, adică antenele 5G cu cap de mort.

Aflăm de la Stop 5G România“ANCOM nu poate măsura și monitoriza emisiile antenelor 5G și nici utilizarea spectrului radio, deoarece nu există instrumentele necesare, fapt ce duce la abuzuri, daune și fraude“. Astfel, nu se poate garanta limita expunerii  cetăţenilor la câmpuri electromagnetice mari, așa cum prevede un Ordin dat de ministrului sănătăţii și, în consecinţă, “folosirea frauduloasă a spectrului radio de către rețelele 5G”. Or, prin amplasarea antenelor 5G pe blocuri, în spaţiul verde, suntem cu toţii expuși zilnic la radiaţii și sănătatea noastră este în pericol.

O dovadă incontestabilă a efectelor dăunătoare ale radiaţiilor cu microunde este studiul oncologului și cercetătorul Lennart Hardell de la Fundaţia de Cercetare pentru Mediu și Cancer și Mona Nilsson de la Fundaţia pentru Protecția la radiaţii, în care s-a demonstrat că “radiaţia cu microunde de la staţiile de bază de pe acoperișuri a dat simptome medicale compatibile cu sindromul microundelor”, studiul fiind publicat în primul număr al revistei Medicinsk de anu trecut.

Conform Coaliției Stop 5G Romania, studiul arată că radiaţiile emise de amplasarea unei antene 5G pe acoperișul unei case provoacă o creștere enormă a radiaţiilor. Înainte de amplasarea 5G existau deja radiaţii emise de 3G sau 4G, dar creșterea a fost considerabilă. La mutarea într-o altă casă, simptomele tipice sindromului microundelor a dispărut în 24 ore. Printre aceste simptome amintim: oboseală,  dificultăţi de somn,  impact emoţional,  sângerări nazale,  creșterea tinitusului și probleme ale pielii. Femeia a avut mai multe simptome decât bărbatul, cu  tulburări severe de somn și ameţeli, urmate de probleme ale pielii  (senzaţie de arsură, furnicături la nivelul pielii mâinilor și braţelor),  probleme de concentrare,  iritabilitate,  tinitus,  probleme de echilibru,  tulburări de memorie pe termen scurt,  confuzie,  oboseală,  tendinţă la depresie,  simptome cardiace și pulmonare (palpitaţii, greutate pe piept) și senzaţie de căldură în corp.

Să ne gândim că aceste simptome au apărut în decursul a 24 de ore de la amplasarea antenei 5G, dar expunerea pe o perioada îndelungată, ani, zeci de ani, ce repercusiuni ar putea avea?

Însuși Parlamentul European, dar și Consiliul Uniunii Europene expun efectele ionizante și neionizante asupra sănătății viului, în urma utilizării spectrului radio. În ultimii ani, asistăm la o îngrijorare tot mai accentuată a cetățenilor cu privire la efectele nocive ale antenelor 5G asupra sănătății noastre, dar și asupra mediului. Da, antenele reprezintă avantaje incontestabile cu privire la îmbunătățirea performanțelor telecomunicațiilor mobile, dar, în același timp, reprezintă o moarte lentă. Tehnologia 5G nu permite încă operații executate de la distanță sau conducerea mașinilor inteligente în mod autonomy. Nu putem ști nici dacă la asta se va ajunge, însă copiii noștri folosesc în fiecare zi ultimele modele de iPhone, dotate cu 5G, care au antene amplasate pe blocul în care locuiesc, la doar câțiva metri de școala unde învață sau chiar în parcurile unde se joacă. Iar toate aceste antene 5G bine mascate de ochiul nostru le afectează sănătatea.

Aproape fără ca nimeni să știe și să afle.

L. Ciuchiță

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.