25.2 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 24.82°C
22 septembrie 2023

Adrian Năstase vrea contopirea pedepselor

- Advertisement -spot_img

Avocații lui Adrian Năstase au depus, la Tribunalul București, o cerere de contopire a pedepselor primite în dosarele ”Trofeul Calității” și ”Zambaccian”. În urma judecării acestei cereri, fostul premier ar putea primi un spor de pedeapsă, după contopirea efectivă a pedepselor.

Insanța va judeca solicitarea portrivit prevederilor din noile coduri, cel penal și cel de procedură penală, termenul fiind stabilit la 3 februarie. Noile coduri intră în vigoare la 1 februarie.

Instanța supremă l-a condamnat în 6 ianuarie, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare și a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. Fostul premier ar putea sta mai puțin de un an după gratii, după condamnarea din dosarul Zambaccian. El ar putea fi eliberat după 16 luni, din care i-ar putea fi scăzute opt luni de detenție din dosarul Trofeul Calității.

Astfel ar rezulta patru ani de închisoare, cu posibilitatea ca judecătorul care va analiza cererea de contopire a pedepselor să aplice, dacă va considera necesar, un spor de pedeapsă.

Fostul premier a fost acuzat în dosarul importurilor din China că, în perioada 2002 – 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, tot de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”. El a fost încarcerat în 26 iunie 2012 şi pus în libertate la 18 martie 2013, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.