-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.84°C
06 februarie 2023

AEP vrea un soft nou de 1 milion de euro pentru euroalegeri

- Advertisement -spot_img

aepAutoritatea Electorală Permanentă (AEP) vrea să cumpere un nou soft, de un milion de euro, pentru alegerile europarlamentare din 25 mai pentru că aplicația software folosită în urmă cu cinci ani, încă funcțională, are nevoie de ”mici ajustări”.

AEP va începe demersurile pentru a achiziționa, fie un soft nou, fie unul ajustat plecând de la aplicația folosită în 2009, după ce Guvernul va stabili data oficială a alegerilor și bugetul total alocat acestora.

Potrivit vicepreședintelui AEP, Marian Muhuleț, acestui pachet ar urma să i se adauge încă unul similar pentru referendumul de revizuire a Constituției, dacă USL rămâne la decizia de a-l organiza simultan cu europarlamentarele.

”Nu e doar un soft, e un pachet de servicii de asistenţă informatică în care există şi un program pentru centralizarea rezultatelor alegerilor”, a declarat Marian Muhuleţ.

De asemenea, vicepreședintele AEP a mai subliniat faptul că softul cumpărat în 2009, cu peste 1.400.000 de lei, are nevoie de ”mici ajutări”.

”Printre altele, a scăzut numărul de mandate de la 33 la 32 şi atunci noul program trebuie să ne spună la final cine sunt cei 32 de candidaţi care intră în Parlamentul European. În plus, noi nu ne putem asuma cum funcţionează acest program şi nici instalarea lui. Sunt 42 de birouri judeţene, este Biroul Electoral Central, alte şase birouri electorale de sector. Mai este vorba şi de stadiul de prelucrare a informaţiilor. Firma trebuie să îşi asume şi partea de instalare în toate locaţiile şi buna funcţionare. Şi atunci punem la dispoziţie în achiziţia pe care vrem să o facem programul din 2009, cu coduri, cu tot şi spunem «ori îl luaţi şi lucraţi cu el dacă aveţi cum, ori faceţi unul nou». În aceiaşi bani”, a conchis Muhuleț.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.