21.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 25.99°C
22 septembrie 2023

Afacerile clanurilor mafiote din Bucureşti

- Advertisement -spot_img

Liderii lumii interlope din Bucureşti au investit sume mari de bani în cluburi de manele, societăţi comerciale care au ca obiect de activitate reabilitarea blocurilor, săli de jocuri de noroc, magazine, firme de ridicări auto, hoteluri, firme de pază şi chiar baze sportive. Surse judiciare au declarat pentru AncheteSpeciale că, în ultimii ani, tot mai mulţi infractori notorii încearcă să deschidă astfel de afaceri pe care să le folosească drept paravan pentru infracţiunile de trafic de droguri, trafic de ţigări, proxenetism, cămătărie ori taxe de protecţie.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT în iulie anul trecut, care a marcat trimiterea în judecată a numai puţin de 71 de persoane, majoritatea membri ai grupărilor Cămătarii şi, Sportivii, se constată că “grupul infracţional Sportivii s-a reorganizat, în sensul în care o parte din foştii lideri ai acestuia s-au detaşat de activităţile infracţionale iar o altă parte sunt arestaţi”. Conform anchetatorilor, procurorii fac referire tocmai la faptul că interlopii s-au axat pe afaceri, care, cel puţin aparent, au un caracter legal. În acest sens, liderii grupării Sportivilor, Robert Nica şi Radu Roşca şi-au deschis firme de reabilitate a blocurilor, prin intermediul cărora au subcontractat lucrări de la societăţi comerciale care au semnat contracte de reabilitare a blocurilor cu Primăria Sectorului 4 unde domneşte nimeni altul decât Cristian Popescu Piedeone. În acelaşi timp, un alt membru marcant al grupării Sportivilor, Nikos Chatzakis controlează clubul de manele de la Piaţa Romană “Bio Bio” şi se află în spatele firmei de pază “Life Guard Security”. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma are trei asociaţi: grecul de 30 de ani Chatzakis Eleftherio cu un procent minoritar de 16,7%, Dan Popescu de 35 de ani din Slatina, judeţul Olt, cu participaţii de 51, 66% şi Osiac Florea de 41 de ani din Sadova, judeţul Dolj, cu participaţii de 31,67%. Interesant este că, în 2011, cifra de afaceri a companiei, cu cca 70 de angajaţi, a fost de aproximativ 950.000 euro, pe când, în 2012, cu 160 de angajaţi, firma a realizat o cifră de afaceri de peste 800.000 euro. Sursele citate au mai precizat pentru AncheteSpeciale că un alt membru important al acestei grupări, Cristian Stoian, zis Cristi Calu, a investit în afaceri legale, în sensul în care acesta plăteşte impozite la stat de pe urma unui restaurant şi a unei spălătorii auto. Tot în afaceri de acest timp investise şi celebrul lider al lumii interlope Coco Anghel, întemeietorul grupării Sportivilor, decedat la începutul acestui an ca urmare a unei afecţiuni la inimă. Coco Anghel îşi deschisese o pensiune la Bran, unde, de altfel, a şi murit.

Cămătarii, patroni de hotel şi bază hipică

Mult mai vechi pe “piaţă” decât Sportivii, Ion Balint, alias Nuţu Cămătaru, a intrat în afaceri încă de acum aproximativ 20 de ani. Acesta deţine, la vedere, o bază hipică şi mai mulţi cai de rasă foarte valoroşi şi un hotel aflat chiar în apropierea vilei sale situată în sectorul 5 al Capitalei. De altfel, anul trecut, după arestarea lui Nuţu Cămătaru, autotităţile au descoperit, în urma percheziţiei la locuinţa acestuia că liderul interlop deţine, ilegal, patru lei şi doi urşi. Atunci când reprezentanţii unei fundaţii pentru apărarea drepturilor animalelor au intrat în curte iar unul dintre verii lui Nuţu, cunoscut sub numele de Zaharia Cămătaru chiar a ţinut să menţioneze că acţiunea autorităţilor a dat peste cap programările de la baza hipică. Tot în domeniul sportiv şi-a dezvoltat o afacere şi fostul şef incontestabil al lumii interlope de după 1990, Titişor Ion, zis Fane Spoitoru. Acesta şi-a amenajat o bază sportivă cu mai multe terenuri de minifotbal după ce, sursele noaste au afirmat că Spoitoru a încercat să construiască şi un hotel dar ar fi abandonat proiectul din lipsă de bani. Un alt interlop deosebit de periculos, Gheorghe Dincă, alias Gheorghiţă a lui Vasiloi, a deţinut acţiuni la firma “Ilcor Auto Eco”, care se ocupa de ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în sectorul 6, în perioada mandatului primarului Cristian Poteraş. Înfiinţată în 2008 de Marian Alexandru Lazăr şi Vasilica Vieru în participaţii egale de 50%, dar controlată din umbră de Dincă, firma de ridicări auto a realizat în 2011 o cifră de afaceri de peste 1,1 mil euro, iar în 2012 cu puţin sub 1 mil euro, numărul angajaţilor scăzând de la 66 la 54.

Restaurantele cu lăutari, specialitatea interlopilor

Unul dintre cele mai temute clanuri din Capitală care a investit bani într-un restaurant de manele este clanul Caranilor. În acest sens, Aurel al lui Caran a deschis restaurantul Balkan. Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit că şi fostul organizator al concursului Miss Piranda, Ion Petrişor, arestat în mai multe rânduri pentru trafic de droguri şi trafic de ţigări a investit într-un restaurant intitulat “La Pega”. În plus, acesta a deschis în sectorul 3 şi mai multe săli de jocuri. Mai mult decât atât, în perioada în care drogurile etnobotanice se puteau vinde la liber, Ion Petrişor îşi deschisese, rapid, mai multe magazine de vise.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

3 COMENTARII

  1. este interlop Nicu grasu al clanul sportivilor care are si toata tigania de la piata Resita Bucuresti intrau in case peste oameni si le futeau copiii nu neaparat nevestele , le puneau mainile pe aragaze : ca sa tii minte toata viata cine este smecher si daca spui ceva la politie oricum i-am cumparat , pe toti astia 200 de insi ai pun se te futa in grup
    de ce este el interlop ? un om interlop inseamna ca este foarte cunoscut peste granite traficul de organe , droguri si armament

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.