9.9 C
București
duminică, decembrie 3 2023
București 11.20°C
03 decembrie 2023

Afaceristul ucis în Centrul Istoric avea legături cu mafia şi cu poliţistul Christian Ciocan

- Advertisement -spot_img

Nicu Stanciu, bărbatul ucis şi incendiat în Centrul Istoric după ce şi-a dus asociatul la disperare cu un lung şir de escrocherii, ar fi avut legături cu mai mulţi lideri ai lumii interlope din Bucureşti, dar şi cu fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Christian Ciocan. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în urmă cu şase ani, Ciocan ar fi sunat un bărbat pe care l-ar fi ameninţat din ordinul lui Stanciu, încercând astfel să îl convingă să părăsească o sală de forţă, unde omul de afaceri avea interese financiare. 

 

În urmă cu şase ani, Nicu Stanciu s-a asociat cu un individ din Severin (n.r. oraşul natal al lui Christian Ciocan) şi a închiriat un spaţiu în zona Tineretului, din Sectorul 4 al Capitalei. Ulterior, cei doi au subânchiriat spaţiul respectiv unui fost sportiv din Bucureşti, care a amenajat acolo o sală de forţă. După ce au văzut că afacerea acestuia devine prosperă, Stanciu ar fi încercat să intre cu forţa în afacere. Pentru că a fost refuzat, acesta a apelat la diverse tertipuri legale şi a invocat o datorie mai veche la curent, pe care patronul sălii de forţă a refuzat să o achite în condiţiile în care aceasta exista încă dinaintre ca el să subînchrieze de la Stanciu şi asociatul acestuia, un anume Cîtu, cunoscut în unele cercuri din Severin atât pentru afacerile sale suspecte cât şi pentru relaţia amoroasă pe care a avut-o cu actriţa porno Eva Kent. Pentru că reprezentanţii sălii au refuzat să părăsească locaţia, Stanciu a tocmit mai mulţi recuperatori, între care Tică Gheară (n.r. fratele celebrului Nicu Gheară), care a venit însoţit de fostul fotbalist Dănuţ Lupu, liderul grupării Sportivilor Robert Nica, dar şi comisarul şef Christian Ciocan. Ciocan l-ar fi sunat pe proprietarul sălii pe telefonul mobil şi i-ar fi spus „Tu ştii cine sunt eu? Sunt Christian Ciocan!”, încercând astfel să-l intimideze. Sursele citate au dezvăluit, însă, pentru AncheteSpeciale, că poliţistul nu a avut sorţi de izbândă în condiţiile în care bărbatul respectiv i-a închis telefonul. Cu toate acestea, în mod cel puţin straniu, la finalul scandalului, după ce patronul sălii s-a săturat şi a decis să abandoneze afacerea, Ciocan a amenajat, la Serviciul de Presă al Poliţiei Capitalei, o mini-sală de forţă. Deşi Ciocan a făcut obiectul mai multor verificări interne cu privire la o serie de abateri privind hărţuirea sexuală a unei ziariste dar şi a mai multor colege de serviciu, restul afacerilor pe care Ciocan le-a avut la Poliţia Capitalei au rămas neverificate de specialiştii Corpului de Control din IGPR.

Crimă pentru o afacere cu terenuri din Pipera

Potivit Mediafax, bărbatul ucis în Centrul Vechi, Nicu Stanciu, a închiriat spaţiul de pe strada Gabroveni, fără drept de subînchiriere, de la o persoană care, la rândul ei, îl primise în concesiune de la administraţia locală. Pentru că nu avea dreptul să subînchirieze spaţiul şi nici nu avea bani să investească, Stanciu a început să-şi caute un asociat. Aşa a ajuns, în februarie, la Vasile Văduva, pe care îl cunoştea de mulţi ani, în condiţiile în care acesta fusese managerul unui club din zona Pieţei Amzei, care funcţionează într-un spaţiu deţinut de Nicu Stanciu. La un moment dat, în 2008, cei doi au fost şi asociaţi într-o afacere cu terenuri, în Pipera, în urma căreia Stanciu ar fi rămas dator la Văduva cu 120.000 de euro. La vremea respectivă, Stanciu i-ar fi spus lui Văduva să încaseze mai multe chirii de la club, în valoare lunară de 3.500 de euro pe lună, însă, până la urmă, acesta nu ar fi reuşit să încaseze niciun ban. În ciuda relaţiilor tensionate, Nicu Stanciu i-a arătat lui Văduva spaţiul din Centrul Vechi şi i-a propus o asociere. Conform înţelegerii, el urma să pună la dispoziţie spaţiul, iar Văduva să investească 25.000 de euro în reamenajare. O parte din banii investiţi urmau să fie restituiţi de Stanciu în momentul în care acesta ar fi primit 40.000 de euro, pe care urma să-i încaseze în urma unei executări judecătoreşti, de la o firma de îmbrăcăminte. Fără să semneze niciun document, Văduva i-ar fi dat lui Stanciu diferite sume de bani, cele mai multe cuprinse între 3.000 şi 5.000 de euro, pe care bărbatul ar fi trebuit să le investească în reamenajare. Cu toate acestea, lucrările nu avansau deloc, iar între cei doi asociaţi au început să apară primele neînţelegeri. Conform anchetatorilor, Vasile Văduva insista pe lângă Nicu Stanciu să se grăbească renovarea, în condiţiile în care vara era din ce în ce mai aproape, iar terasa nu era gata. În aceste condiţii, Văduva i-a propus lui Nicu Stanciu să mai aducă un investitor în afacere, Mihai Dragomir. Acesta din urmă a început, la rândul său, să-i dea lui Stanciu, tot pentru renovare, diferite sume de bani. Lucrările, însă, avansau la fel de greoi.

Pentru că au văzut că, în ciuda banilor cheltuiţi, restaurantul nu va fi gata până la venirea verii, Vasile Văduva şi Mihai Dragomir i-au spus lui Stanciu că sunt dispuşi să plătească ei 15.000 de euro unei firme de construcţii. Nicu Stanciu s-a opus şi le-a cerut acestora alţi 5.000 de euro. Vasile Văduva şi-ar fi dat seama că este victima unei înşelăciuni şi l-ar fi anunţat pe Stanciu că este dispus să renunţe la sumele investite în locaţia din Centrul Vechi, dacă îşi primeşte înapoi cei 120.000 de euro pierduţi în 2008. În acest sens, i-a cerut lui Nicu Stanciu să semneze un document prin care să recunoască datoria. Stanciu a fost de acord să semneze actul, însă Vasile Văduva a aflat, de la un avocat, că înscrisul respectiv, prin modul în care fusese întocmit, era lipsit de valoare. În aceste condiţii, l-a anunţat pe Stanciu că actul trebuie refăcut. În ziua crimei, cei doi s-au întâlnit la terasa restaurantului, iar Nicu Stanciu a luat hârtia şi a plecat să o modifice. După ce a revenit, Văduva a costatat că acesta a făcut mai multe greşeli şi l-a pus să rescrie declaraţia. După aproximativ două ore, acesta s-a întors, însă documentul conţinea alte greşeli. Furios, Vasile Văduva i-a spus atunci lui Stanciu să intre cu el în imobil, pentru a nu se certa faţă de personalul terasei. Înăuntru, Nicu Stanciu l-a anunţat că, dacă doreşte să facă actele aşa cum vrea el, atunci trebuie să-i mai dea 3.000 de euro. Acela a fost momentul, spun achetatorii, când Văduva a pus mâna pe un ciocan aflat în apropiere şi l-a lovit în cap, de mai multe ori, pe asociatul său.

Procurorii criminalişti de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au dispus, în 4 iulie, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Vasile Văduva, pentru omor. Ulterior, cercetările au fost extinse, Văduva fiind cercetat şi pentru distrugere prin incediere și profanare de cadavre, s-a arătat într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti. Anchetatorii au prezentat modul în care Vasile Văduva l-ar fi ucis pe Nicuşor Stanciu, asociatul său de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei.

 

 

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

  1. Cristian Ciocan a fost adus la Bucuresti de Marian Tutilescu , drept recompensa pentru serviciile aduse dupa 1989 de mama lui care lucra la finante publice mehedinti. Parteneri de afaceri din mehedinti , sunt câtiva dintre dintre interlopii locali cu averi sute de mii de euro , coordonati de fiul lui Tutilescu , care acum este seful agentiei de mediu din mehedinti . A avut afaceri cu Duicu si Ponea pâna la arestarea acestora .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.