8.7 C
București
miercuri, noiembrie 29 2023
București 8.71°C
29 noiembrie 2023

Angajatele Agricola Internațional fură clienții ca-n codru

- Advertisement -spot_img

Atenție mare la raft! Este vorba în special de produsele marca Agricola vidate și etichetate cu preț și gramaj care, odată cerute spre achiziționare, sunt din nou cântărite și taxate corespunzător. Frauda în acest caz este de-a dreptul uriașă. Cu 43 de magazine în total dintre care numai 17 sunt în localitatea de reședință și sub sloganul “Neam de gospodari”, firma băcăuană rulează anual afaceri de zeci de milioane de euro cu ajutorul unor angajați care, cel puțin uneori, umblă la buzunarul clienților într-un mod cu totul necinstit.

 

Renumitul producător de carne și preparate din pui, Agricola Internațional din localitatea Bacău își păcălește și fură clienții pe față, direct la cântar. Așa cum reiese din imaginea în care apare bonul fiscal solicitat de clientul Agricola Internațional în momentul în care a dorit să cumpere carne de curcan la vid, produs deja cântârit și înregistrat fiscal, vânzătoarea magazinului de produse marca Agricola i-a cerut acestuia o altă sumă de bani decât cea trecută pe eticheta produsului. În cazul de față, ca principiu, discuția s-a purtat pe o diferență de 17 grame, ceea ce însemna o diferență de preț de 0,5 ron pentru acest produs. Diferență insignifiantă la prima vedere. Solicitându-i vânzătoarei explicații, aceasta i-a dat de înțeles clientului că această procedură de a cântări produsele la vid este o practică obișnuită nu doar în magazinul cu pricina, ci chiar în toate magazinele pe care Agricola le deține în țară. Interesant este că, la data ultimei înregistrări de la Registrul Comerțului, în data de 30.05.2014 firma Agricola Internațional SA apare ca fiind urmărită penal. Cu un număr mediu de salariați de 1700 de oameni, Agricola Internațional a realizat în 2013 o cifră de afaceri de aproximativ 83 de milioane de euro, cea mai mare din ultimii trei ani de zile. Sorin Minea, președintele Asociației Române a Cărnii ne-a declarat: “mai degrabă pare o înșelăciune a vânzătorului decât una făcută de Agricola ca și companie, însă trebuie verificat totuși dacă este sau nu este așa. Dacă produsul avea un preț pe el și era deja cântărit cu certitudine că acela era prețul, nu cel de pe cântar”.

Agricola Internațional dă vina ba pe softul de gestiune, ba pe vânzător

Într-o comunicare trimisă publicației AncheteSpeciale de președintele grupului Agricola Grigore Horoi, acesta ne-a declarat: “Vă mulțumim pentru faptul că, prin demersul dumneavoastră, ne atrageţi atenţia asupra unui posibil mod deficitar de aplicare a unei proceduri de lucru în Magazinele Agricola. Ţin să precizez, încă de la început, că situaţia semnalată contravine procedurilor de lucru stabilite pentru magazinele noastre. În magazinele Agricola, pentru a se face recepția produselor achiziționate la preț/kg, acestea sunt cântărite. În cazul produselor vidate, cantitatea recepționată dintr-un anume sortiment este constituită din mai multe unități de produs ambalat, pe eticheta fiecărei unități de produs fiind specificată greutatea netă. De exemplu, magazinul X a recepționat 10,2 kg ficat curcă, iar unul din pachetele vidate care constituie aceste 10 kilograme are înscrisă pe eticheta producătorului greutatea netă de 1.020 grame. Potrivit softului de gestiune din magazinele Agricola, acest pachet trebuie pus pe cântar pentru a se putea inscripţiona pe o etichetă bizerba ulterior atașată prețul cu amănuntul al pachetului, pe baza prețului de listă și a greutății produsului. Astfel, pe cântarul din magazin pachetul de Ficat curcă cântărește 1.030 grame, deci cu 10 grame în plus care reprezintă greutatea ambalajului. Aceste 10 grame se scad prin tarare, după care rezultă prețul de raft. Acest proces este impus de softul de gestiune implementat în magazinele Agricola, situaţia fiind complet diferită în comerţul modern”.

 

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.