-3.2 C
București
miercuri, februarie 8 2023
București -0.46°C
08 februarie 2023

Avertizare cod roșu! Autostrăzi închise și peste 100 de trenuri anulate

- Advertisement -spot_img

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de  cod roșu de ninsori și viscol pentru șase județe: Ialomița, Buzău, Tulcea, Constanța, Brăila și Galați.

Potrivit ANM, în intervalul 15.00 – 23.00, se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero.

”Toate aceste județe le monitorizăm cu atenție maximă, sunt județe în care, după ora 3:00, vântul poate sări la rafală la peste 70-80 km/h și ninsoarea se va intensifica cu siguranță”, a declarat directorul executiv ANM, Florinela Grorgescu.

Directorul ANM, Ion Sandu, i-a explicat premierului Victor Ponta, aflat la sediul ANM pentru prezentarea prognozei pentru următoarele ore, că pentru emiterea unui cod roșu este necesar să fie îndeplinite trei condiții, şi anume ca stratul de zăpadă să fie de cel puţin  50 centimetri, intensitatea căderii zăpezii să fie de peste 10-15 cm/oră, iar viteza vântului să depăşească 80-90 km/oră.

„Probabilitatea ca, miercuri după-amiază, aceste trei condiţii să fie îndeplinite este foarte mare”, a spus Ion Sandu.

Meteorologii au precizat că Autostrada Soarelui va fi foarte afectată pentru că este total expusă direcției dominante a vântului.

Traficul rutier este întrerupt, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsoanele de autostrăzi A2 București-Fetești și A3 București-Ploiești, precum și pe DN 1D Urziceni – Adâncata (de la limita cu județul Prahova) și pe DN 2 tronsoanele Sinești – Ciocârlia (în județul Ialomița) și Buzău – Mihăilești – Gologanu (în județul Buzău).

De asemenea, tot din cauza condițiilor meteo, peste 170 de trenuri sunt anulate, iar pe opt linii ferate circulația este restricționată, în urma formării de suluri de zăpadă.

Porturile maritime rămân în continuare închise, atât pentru traficul maritim, cât și pentru cel fluvial

Un număr de 14 județe și municipiul București se află, miercuri, sub avertizare de cod portocaliu de ninsori și viscol, iar în alte 11 județe ANM  a emis o avertizare de cod galben.

temp_judete_kdbd3jojhdkrv1kh41usvq44mpds5u3k_85

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.