26.4 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 28.54°C
22 septembrie 2023

Antonescu: Am fost dați afară de la guvernare

- Advertisement -spot_img

antonescu-iohannisPreședintele Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, a declarat că luni seară sau cel târziu marți va exista fie un Guvern USL, fie un Guvern USD, dacă premierul Victor Ponta nu acceptă propunerile PNL.

”Luni seara sau marţi, vom avea fie un guvern USL, fie un guvern USD, lipsit de orice legitimitate şi căruia, ca atare, noi îi vom cere demisia imediată. Noi, deocamdată, sub beneficiul aşteptării până luni, noi am cam fost daţi afară de la guvernare. Deja au fost numiţi pesedişti cunoscuţi, domnul Ponta, Niţă, pe ministerele noastre. Acceptăm acest lucru până luni, pentru a rezolva  o chestiune tehnică, cu toate că ar putea fi rezolvată de azi, fie să îi numească interimari pe colegii propuşi, sub înţelegerea că luni mergem şi în Parlament şi rezolvăm şi problema Iohannis. Nu a vrut”, a spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu a adăugat că a propus ca luni să se meargă în Parlament pentru modificarea necesară în Guvern astfel încât primarul Sibiului, Klaus Iohannis, să fie ministru al Internelor și vicepremier.

Andrei Gerea și Daniel Chițoiu au demisionat oficial, miercuri, de la șefia Ministerului Economiei, respectiv Ministerul de Finanțe. Deși PNL a transmis prim-ministrului deja propunerile pentru aceste ministere, Victor Ponta a decis să nominalizeze miniștri interimari la Finanțe și Economie.

Președintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, demisiile celor doi și i-a numit interimari pe Victor Ponta ca ministru al Finanțelor și vicepremier și pe Constantin Niță la Economie.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat, în urmă cu două săptămâni, nominalizările în Guvern. Astfel Klaus Iohannis a fost propus ca vicepremier și ministru de Interne, Teodor Atanasiu – ministrul al Economiei, Eugen Nicolăescu – ministru de Finanațe, iar Cristian Bușoi a fost propus la șefia la Ministerul Sănătății.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.