31.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 26.28°C
22 septembrie 2023

Armata care adună o plângere pe zi

- Advertisement -spot_img

Kaufland are în România, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, o armată întreagă de angajați: în jur de 14-15 mii de oameni. Cu o cifră de afaceri netă pe 2018 care se apropie de jumătate de miliard de euro, anumite magazine ale Kaufland România surprind consumatorul printr-o atitudine de vânzare extrem de perfidă. De pildă, la magazinul lor din zona Gării Basarab, hipermarketul are la vânzare, la raft, același produs la două prețuri diferite. Un preț pe etichetă iar un altul la cântar. Practica lor este una de tip înșelător, ne spun inspectorii ANPC.

În anul în care le semnalam niște probleme foarte serioase legate de prețurile afișate la raft de Kaufland România, Loredana Samoilă de la Biroul de Presă al retailer-lui german ne-a răspuns în felul următor: ”dorim să vă atragem atenția că acuzațiile menționate sunt nefondate și de natură să dezinformeze publicul, iar în astfel de cazuri, Kaufland România își rezervă dreptul de a acționa pe cale legală persoanele care lansează în spațiul public aluzii defăimătoare la adresa companiei”. La toate aceste ”acuze aduse”, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a reacționat atunci prompt cu următorul mesaj: ”vă informăm că urmare a verificărilor s-a constatat că prețul/bucată pentru produsele reclamate a fost afișat greșit însă prețul redus este afișat și încasat correct față de prețul de referință afișat. În concluzie, s-a constat încălcarea de către operatorul economic a prevederilor OG 21/1992 cu modificările ulterioare și I s-au aplicat prevederile OG 2/2001”.

Mai mult decât atât, anul acesta am descoperit, cu totul întâmplător, că vindeau la raft, la magazinul Kaufland din Șoseaua Orhideelor din București, același produs cu două prețuri diferite. Când am întrebat-o pe vânzătoarea de la raft cum e posibil una ca asta, cea care, de altfel, ne-a și atenționat că nu avem voie să facem fotografii, aceasta ne-a declarat că nu e deloc un caz izolat. Iar șefa lor de magazin, Nicoleta I. ne-a dat întru totul dreptate că vorbim de o practică comercială înșelătoare, câutând, pe acest fond, să ne înapoieze diferența de preț. ”Foarte bine că v-a spus să nu fotografiați, m-am liniștit”, ne-a declarat aceasta, vizibil deranjată de evenimentul petrecut în magazinul pe care-l coordonează, în timp ce roșea în fața noastră atunci când îi arătam pozele de la fața locului.

Cum ne răspunde de această dată Loredana Samoilă, aceeași angajată de la Biroul de Presă a Kaufland România: în data de 18.02.2020, în magazinul Basarab București, ni s-a semnalat prezența unei etichete (3.40 lei/100gr) la vitrina cu servire asistată, lângă cea actuală (3.89 lei/100gr), la produsul Rulada de pui afumata. Colegii din magazine au remediat situația imediat ce a fost semnalată și au oferit restituirea diferenței de preț. Ne cerem scuze pentru neplăcere și vă asigurăm că este un caz izolat. Echipa din magazin derulează verificări ale etichetelor de mai multe ori pe parcursul zilei și am sporit frecvența acestora. Corectitudinea este deosebit de importantă pentru noi și o valoare de bază a companiei Kaufland România”.

Cazurile izolate ale Kaufland România în ultimii 3 ani de zile

Potrivit datelor obținute în exclusivitate de publicația noastră, Kaufland România a înregistrat în ultimii 3 ani de zile un număr de 716 plângeri din partea consumatorilor români. Ceea ce înseamnă cel puțin 1 plângere pe zi adresată împotriva acestui operator economic. Printre principalele fapte reclamate la ANPC se regăsește inclusiv diferența de preț, așa cum era și ușor de intuit. Dar și pentru produse alimentare cu termen de valabilitate expirat în afara datei limită de consum, modificări organoleptice ale acestora, produse nealimentare defecte, promoții cu 10 % reducere iar la casa de marcat a fost achitat preț întreg, fructe posibil tratate cu substanțe periculoase, samd. Ce amenzi au primit, vă întrebați? Undeva la peste 633 mii euro. Lanțul Kaufland este reprezentat în România de comanditarul SC KAUFLAND RUMANIEN WARENHANDEL GMBH care deține în proporție de 99.9% cota de beneficii și pierderi a retailerului german. Acesta și-a declarat la Registrul Comerțului o cifră netă de afaceri pe ultimii 3 ani de zile în creștere continuă, raportând o CA pe 2018 de aproximativ jumătate de milliard de euro.

 

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.