21.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 27.27°C
22 septembrie 2023

Avizul blestemat

- Advertisement -spot_img

Există cel puțin un medic de familie în București care, la început de an școlar, îi obligă pe copiii înscriși la cabinetul ei individual să îi bage în buzunar suma de 20 ron pentru eliberarea unui aviz de intrare în colectivitate. Practica este interzisă prin lege și aspru pedepsită, însă echipa formată din asistenta medicală Roxana Mihai și Dr. Roxana Prudeanu o aplică nestingherit de ani de zile fără ca autoritățile române s-o verifice și sancționeze.

În cartierul Sebastian din sectorul 5 al capitalei, la cabinetul individual al medicului de familie Dr. Roxana Prudeanu secondată de asistenta medicală Roxana Mihai, se întâmplă, de ani de zile, lucruri revoltătoare la adresa pacienților înscriși pe listele cabinetului de medicină de familie.

La începerea fiecărui an școlar (și nu numai atunci – n.r.), cele două angajate le solicită copiilor înscriși pe listele de medicină de familie suma de 20 RON pentru eliberarea unui aviz de intrare în colectivitate. Mai mult decât atât, în majoritatea cazurilor, aceste avize sunt eliberate fără și chitanța doveditoare atașată, fapt care constituie o altă ilegalitate.

 

Contactat telefonic de reporterii noștri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a dat bir cu fugiții când a auzit despre ce este vorba. La fel a procedat și actualul Președinte al Societății Naționale de Medicina Familiei, Dr. Dina Mergeani, deși subiectul a ajuns și la urechile premierului României, Ludovic Orban prin intermediul șefului său de cabinet, fostul ziarist Ionel Dancă.

Singura care și-a asumat o poziție în acest caz a fost Adela Cojan, Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Aceasta ne-a declarat: ”Sub nicio formă medicul de familie nu are voie să taxeze aceste adeverințe pentru copii. Dacă-mi trimiteți pe WhatsApp poza de pe bonul fiscal și-mi spuneți numele medicului de familie, putem trimite control de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București. Bănuiesc că-i din București. Vă mulțumesc frumos că m-ați informat”. Pe bonul fiscal eliberat cu chiu cu vai de asistenta cabinetului individual al medicului de familie Dr. Roxana Prundeanu, apare trecută suma de 20 RON pentru eliberarea avizului și mesajul ”Mai poftiți”.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.