-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.84°C
06 februarie 2023

Băsescu, despre miniștri propuși pentru Ponta III: Că îmi plac sau nu îmi plac nu are nicio relevanţă

- Advertisement -spot_img

Traian-Basescu2Președintele Traian Băsescu a declarat, referitor la noua structură a Guvernului, că fiind vorba de miniștri desemnați prin votul Parlamentului, președintele este obligat să îi numească și ”fie că îi plac sau nu îi plac, nu are nicio relevanță”.

De asemenea, șeful statului a mai precizat că președintele se poate pronunța asupra unui membru al Executivului, dar când este vorba de un ministru desemnat prin votul Parlamentului, președintele este obligat să îl numească.

„Indiferent care este părerea despre un ministru sau altul, nu mă pot opune votului Parlamentulul. Asta a hotărârât Curtea Constituţională anterior. Deci, că îmi plac sau nu îmi plac, nu are nicio relevanţă”, a precizat Traian Băsescu.

Preşedintele a explicat că actualul guvern trebuie să îşi asume răspunderea pe noul program de guvernare.

„Îşi asumă premierul, el este cel care cere modificarea programului de guvernare, şi noul guvern ştie pe ce vine, noii miniştri”, a mai spus Băsescu.

Totodată, Băsescu a precizat că, dacă USD nu își va asuna răspunderea în Parlament pentru noul program de guvernare, nu va valida miniștri până la o decizie a CCR.

“Dacă nu procedam asâșa, va fi imposibilă instalarea Guvernului în noaptea asta și atunci va trebui să aștept până se pronunță CCR asupra hotărârii”, a spus Basescu, care a menționat ăa decizia poate dura câteva luni de zile.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.