-3.2 C
București
miercuri, februarie 8 2023
București -0.23°C
08 februarie 2023

Bișnițarii lui Piedone, lăsați liber la pășunat

- Advertisement -spot_img

Oficialii Primăriei sectorului 5 al capitalei în frunte cu edilul șef au permis accesul bișnițarilor să deruleze activități economice în Parcul Sebastian din capitală fără să le pretindă nimic în schimb. Zero taxe! Mai mult decât atât, aceștia se laudă în gura mare că în locul respectiv nu se derulează nicio activitate economică în condițiile în care afaceriștii scot din borsete tot felul de documente fiscale.

Sunt câteva săptămâni bune de când în Parcul Sebastian din sectorul 5 al capitalei, câțiva mici afaceriști își desfășoară activitatea nestingherit fără ca autoritatea publică locală, în speță instituția condusă de edilul Cristian Popescu Piedone, condamnat de Tribunalul București în dosarul Colectiv la 8 ani de închisoare, să le perceapă vreo taxă pentru serviciile pe care le prestează pentru populație. Fie că vorbim de vânzarea unor gogoșele sau clătite, Bunge jumping sau alte activități distractive.

Potrivit lui Silviu Cristian Voicu, șeful Centrului Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” aflat în subordinea Primăriei Sectorului 5 al capitalei: ”acesta nu are contract de închiriere cu nicio companie privată care realizează activități economice în spațiile deținute de instituția noastră în Parcul Sebastian. Referitor la redevențele primite de Primăria Sectorului 5 instituția noastră nu are informații despre alte contracte deținute de către aceasta cu alți operatori economici din Parcul Sebastian sau alte parcuri de pe raza Sectorului 5”.

În aceeași adresă către redacția noastră același oficial român, subordonat edilului Cristian Popescu Piedone recunoaște faptul că a existat o Hotărâre de Consiliu Local adoptată în luna martie a.c. pe care nici acum nu au pus-o în aplicare. ”Urmează ca în baza H.C.L 57/31.03.2021 să demarăm procedura de licitație conform regulamentului anexat acestei hotărâri, pentru închirierea căsuțelor aflate în proprietatea instituției noastre” a declarat Silviu Cristian Voicu.

Doi agenți economici prezenți la final de lună august în Parcul Sebastian din sectorul 5 al capitalei, sunt companii deținute în pachete majoritare de doi apropiați ai primarului Cristian Popescu Piedone, potrivit surselor noastre. Bucureșteanul de 39 de ani Dinu Mihai Constantin care deține SC Fun Park Divertisment SRL, firmă care s-a apropiat de o cifră de afaceri de 30.000 euro în urmă cu 3 ani cu un singur angajat și pensionarul de 71 de ani Manea Constantin, tot din București, care deține firma SC Expeditiv Service SRL a cărei cifră de afaceri s-a apropiat de cea a concurentului său direct din Parcul Sebastian cu suma de aproximativ 27.000 euro pe anul 2019.

Alte manevre de-ale lui Piedone

”În momentul de față un membru al Asociației Civice Stop Discriminării Cetățenilor care a câștigat mai multe procese cu Sector 5 – UAT a Municipiului București este considerată persoană non grata, odată cu primirea Somației de punere în executare a unei hotărâri civile. Neexecutarea hotărârilor judecătorești, chiar și cele ce se bucură de executare provizorie (conform Ncpc – n.r) constituie infracțiune. Astfel, prin intermediul șefului de serviciu (o șefă de serviciu care este judecată în prezent de Tribunalul București pentru două infracțiuni de abuz în serviciu –n.r) este discriminată si chiar hărțuită la locul de muncă. Aceștia aleg în continuare să nesocotească legea, considerându-se mai presus de ea”, ne-a declarat rezervistul militar, dr. ing. Dan Bazavan, președintele Asociației.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.