9.9 C
București
duminică, decembrie 3 2023
București 11.20°C
03 decembrie 2023

Pașaportul VIP al ministrului Lucian Bode

- Advertisement -spot_img

În plin război regional și în cea mai mare criză umanitară a lumii declanșată după sfârșitul celui de-al doilea război mondial, oficialii Ministerului de Interne oferă pașapoartele ”pe sub mână”, exact ca pe vremea răposatului regim ceaușist. Așa se explică și de ce bucureștenii, de pildă, mai găsesc loc pentru a-și face pașapoartele abia peste două luni de zile sau chiar trei. O înregistrare audio obținută de redacția noastră, demonstrează fără urmă de tăgadă că astfel de fapte se petrec la ordinea zilei, cu atât mai mult atunci când vorbim de influențe de natură politică și nu numai.

În plină criză umanitară și în timp ce Rusia, la ordinul criminalului de război Vladimir Putin omoară populația din Ucraina în cea mai cumplită agresiune militară după cel de-al doilea război mondial, angajații Ministerului de Interne fac cum fac și dau pașaportele ”pe sub mână”.

Actualul purtător de cuvânt al Direcției Generale de Pașapoarte, Vlad Milea (înlocuitorul subinspectorului de Poliție Izabela Marin, aflată în concediu de creștere copil – n.r), apare într-o înregistrare audio de la început de lună martie în care întreabă: ”pentru când v-ați dori, adică e urgent, se poate și în aprilie sau cât mai urgent?”

Dintr-o medie de 80 de pașapoarte/zi care se pot elibera la cerere, potrivit site-ului Direcției Generale de Pașapoarte din cadrul Ministerului de Interne, mai precis un ghișeu ocupat la fiecare șapte minute, locurile la unitățile de eliberare pașapoarte sunt ocupate în prezent cu lunile, cu chiu cu vai eliberându-se câte vreun loc pe ici pe colo.

O informare prezentată pe site-ul oficial al Direcției Generale de Pașapoarte, vorbește despre programări pe care orice cetățean al capitalei o poate face în oricare alt județ al țării, dacă vrea să-și facă pașaportul mai repede, însă și în alte județe situația este identică cu cea din București.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.