19.3 C
București
miercuri, septembrie 27 2023
București 20.65°C
27 septembrie 2023

Brutăria care vinde pâinea ”Jos pălăria!”

- Advertisement -spot_img

În România se găsește la vânzare pâine feliată din gama de top vizibil mucegăită. Sau care mucegăiește în perioada ei de valabilitate, de pe o zi pe alta. Interesant este și faptul că, aceasta, pâinea feliată Bârsana, a fost premiată recent cu bronz la un festival internațional dedicat industriei de profil. Compania care deține brandul de pâine are în prezent pe rol un dosar penal cu trimitere în judecată.

Câți oameni mănâncă oare pâine proaspătă mucegăită? Cel mai probabil, niciunul. Câți însă mănâncă brânză cu mucegai? Foarte probabil, mulți dintre noi. Când așezi o pâine feliată de top în coșul de cumpărături și ajungi să descoperi că degustarea ei, acasă, în liniște, nu mai are loc este un mare semn de întrebare. Se întâmplă cu pâinea învelită frumos în ambalaj, premiată cu bronz la o competiție internațională dedicată industriei alimentare pentru calitate. Potrivit ANPC, pâinea Bârsana – proprietate a Brutăriei Frontera din Brăila a fost retrasă de la raft după ce inspectorii au verificat că aceasta era comercializată la magazinele partenere, în special în lanțul de magazine Kaufland, prezentând serioase urme de mucegai în perioada ei de valabilitate.

http://https://youtu.be/M_yi6mjNj_o

Brăileanu care s-a dat la fund când a înțeles ”necazul”

Originar din județul Neamț, sat Viișoara, afaceristul de nici 60 de ani Ioan Stan a plecat din locurile natale spre Brăila pentru a-și deschide la 26 de ani o fabrică de pâine. Împreună cu asociatul său brăilean cu 9 ani mai în vârstă, Eros Ilie, cei 2 proprietari de business dețin și vând în toată România brandul de pâine feliată Bârsana. Eros împreună cu Stan au ajuns la o cifră de afaceri pe anul trecut de peste 5 milioane de euro din producția de pâine și produse de patiserie, într-o ușoară scădere față de anul 2017, potrivit datelor obținute de la Registrul Comerțului. Principalele puncte de lucru ale celor 2 acționari care dețin compania SC Frontera Trading SRL sunt în Brăila și Galați, aceasta fiind sub incidența legii penale, dosar aflat pe rolul unei instanței de judecată din țară.

Potrivit informațiilor de pe ambalaj, dar și direct de la sursă, ”pâinea Bârsana a câștigat Bronze Award pentru calitate la o competiție care s-a desfășurat la Bruxelles. Competitia se numeste Monde Selection Quality Award și se desfașoară an de an din 1961, în cadrul acesteia se înscriu peste 2000 produse din toată industria alimentară care sunt jurizate de 70 de experți. Ca orice produs al nostru, din gama Specialități, Bârsana respectă o reteță tradițională de maia și cartofi și suntem mândri de faptul că eforturile noastre au dat roade și aceasta a câștigat un premiu în cadrul competiției menționate mai sus”, ne-a transmis Alexandru Daniel de la Brutăria Frontera. Ioan Stan, acționarul principal al afacerii cu pâine, a refuzat să stea de vorbă cu reporterii publicației noastre când a aflat că îl căutăm.

Alexandru nu și-a prezentat calitatea pe care o deține în Brutăria Frontera, însă a încercat să ne ofere câteva explicații referitoare la apariția mucegaiului de pe pâinea pe care o vând cei de la fabrică. ”Condițiile de păstrare nu au fost respectate – noi recomandăm o temperatură maximă de 22 °C; pâinea a luat contact cu razele soarelui mai mult timp – motivele pot fi diverse și nu țin de distribuția proprie; produsul a fost ambalat înainte să ajungă la temperatura optimă de ambalare – în acest caz ne asumăm greșeala, iar după investigații amănunțite vom lua toate măsurile necesare pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple”.

La finalul rândurilor pe care ni le-a trimis, a ținut să concluzioneze: ”mucegaiul apare in mod natural atunci cand in reteta nu se gasesc aditivi alimentari care au scopul de a prelungi termenul de valabilitate”.

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.