25.2 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 24.48°C
22 septembrie 2023

Campioni la violat minori

- Advertisement -spot_img

Magistrații care dau soluții în cazul infracțiunilor privitoare la viața sexuală asupra minorilor nu sunt atât de șocați pe cât sunt de șocați membrii familiilor victimelor și, în general, opinia publică. Din datele puse la dispoziție de instituțiile statului român reiese că, în cazuistica de față, numărul minorilor „corupți sexual a crescut de la an la an. O medie indică o statistică înfiorătoare a acestui fenomen: în România sunt violați și abuzați trei minori în fiecare zi!

Cu toate că în vechiul Cod Penal nu se regăsește nicio infracţiune sub denumirea de „abuz sexual cu minori” ci doar “act sexual cu minori și corupție sexuală”, în ultimii ani, în România, fenomenul cunoaște un avânt deosebit. Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, “pentru anul 2011 avem un total de 958 de infracţiuni la viaţa sexuală săvârşite asupra minorilor, pentru anul 2012 avem un total de 1108 de infracţiuni la viaţa sexuală săvârşite asupra minorilor iar pentru anul 2013 avem un total de 1259 de infracţiuni la viaţa sexuală săvârşite asupra minorilor după vechiul Cod Penal prin care s-a început urmărirea penală”. Deși Poliția Română nu deține în prezent un clasamental județelor cu cele mai multe infracțiuni sexuale săvârșite asupra minorilor, statistica generală scoate în evidență un adevăr cel puțin supărător: în ultimii trei ani de zile numărul acestor fapte a crescut constant. Conform legislației în vigoare prin corupție sexuală se înțelege: “actele cu caracter obscen săvârşite asupra unui minor sau în prezenţa unui minor se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Când actele prevăzute în alin. 1 se săvârşesc în cadrul familiei, pedeapsa este închisoarea de la unu la 7 ani. Dacă faptele prevăzute în alin. 1 şi 2 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, maximul special al pedepsei se majorează cu 2 ani. Ademenirea unei persoane în vederea săvârşirii de acte sexuale cu un minor de sex diferit sau de acelaşi sex se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani”.

Un dosar controversat, clasat de anchetatori

În data de 4 noiembrie anul trecut, minorul Andrei Alexandru Romanescu din localitatea Gălbinași, județul Călărași, era ademenit în parcul din împrejurimile casei în care locuiește cu părinții, de către doi cetățeni periculoși. Ambii cunoscuți cu antecedente penale. După jumătate de an de la producerea tragicului eveniment și abia după solicitarea publicației AncheteSpeciale, comisarul șef Tase Nicolae de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Călărași face un referat cu propunere de clasare a cazului, document pe care își pune semnătura de ordonanță procurorul Hera Tiberiu Isidor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași. După cum a declarat partea vătămată organelor de anchetă, tot ce s-a întâmplat în seara zilei de 4 noiembrie 2013 în parc a fost pus sub semnul rușinii și a temerii față de părinții săi. Potrivit acestuia, tentativa de “corupție sexuală” mai existase și în trecut însă minorul nu a dat atunci curs invitației celor doi.

Expertizele medicale, confirmate după 5 luni

Din declarația unui martor din dosar “a reieșit faptul că în seara zilei de 4 noiembrie 2013 în timp ce se afla în magazinul de fructe și legume al familiei Dragomir, amplasat pe șoseaua principală din comuna Gălbinași, a fost anunțat în jurul orelor 18.30 – 19.00 de numitul Câlnâianu Dragoș Cristian, nepotul lui, că partea vătămată, Romanescu Andrei Alexandru, un alt nepot de-al său, a trecut pe stradă către parc insoțit de doi bărbați, respectiv de Codin și „Lupu”. La scurt timp Romanescu Mihai s-a deplasat către parc, fiind urmat mai în spate de Câlnâianu Dragoș Cristian, care avea o bicicletă. Când a ajuns în dreptul porții de acces în parc l-a văzut pe Codin că stătea pe trotuar alături de o persoană, pe care nu o cunoștea, intrând în continuare în parc circa 10 metri, moment în care, din spatele parcului venea Lungu Dănuț care se încheia la pantaloni. Acesta l-a întrebat ce caută în parc, iar acesta i-a răspuns că o caută pe o nepoată, pe numele de Aura”. Concluziile expertizei biocriminalistice de tip genetic efectuată de Institutul Național de Medicină Legală “Mina Minovici” București, despre care mama minorului susține că a fost trimisă la verificat după mai multe luni de la producerea nefericitului eveniment din toamna anului trecut arată că: “analiza genetică a secreției bucale a părții vătămate a pus în evidență un profil genetic masculin perfect concordat cu profilul ADN de referință al părții vătămate”. Potrivit informațiilor obținute de publicația AncheteSpeciale presupusul autor al faptei, Lungu Dănuț poreclit “Lupu” se află în Danemarca, dar este de negăsit de autoritățile române fiind dat în urmărire internațională.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.