22.9 C
București
vineri, mai 27 2022
București 23.65°C
27 mai 2022

Stroe, unealta lui Ponta din MAI a scăpat. Chiper a fost demis

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Cătălin Chiper, a fost demis pentru deficiențele în cazul accidentului aviatic din Cluj. De asemenea, premierul Victor Ponta a cerut înlocuirea directorului general și a directorului de operațiuni ROMATSA, dar și a șefului STS.

”Concluziile preliminare ale raportului pe care l-am solicitat privind modul în care instituţiile statului au intervenit după accidentul aviatic: au existat în operaţiunea de căutare şi salvare deficienţe inacceptabile pe care le consider ca provocând o indignare. (…) La Ministerul de Interne, ROMATSA şi STS lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet. Am decis înlocuirea din funcţie a secretarului de stat Chiper, înlocuirea directorului general ROMATSA şi a directorului de operaţiuni şi voi solicita înscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS şi înlocuirea şefului”, a declarat Victor Ponta.

Totodată, premierul a precizat că ”intervenţia a fost un eşec”, dar se bucură au fost salvate cinci vieţi.

”Voi propune decorarea celor 5 supravieţuitori şi a celor care au făcut posibilă găsirea lor. Prezint condoleanţe familiilor celor două victime. Este evident o tragedie”, a conchis prim-ministrul.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.