31.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 27.58°C
22 septembrie 2023

Comediantul cu aripi capitonate

- Advertisement -spot_img

Deși a promis în timpul mandatului o curățenie exemplară la nivelul Poliției Locale, primarul sectorului 6 al capitalei, P.N.L-istul Ciprian Ciucu, orchestrează împreună cu polițistul ieșit la pensie de la Brigada Rutieră, Marian Tufan, niște coțcării mai mari decât funcțiile pe care le dețin. Pentru a nu răspunde de un furt petrecut în parcul Giulești, surprins de camerele de supraveghere video instalate pentru siguranța cetățenilor, cei doi oficiali ai primăriei au pus la cale un plan cu adevărat diabolic. Poliției Române i-a comunicat faptul că doar două camere din 18 funcționau la momentul furtului, iar celui care a reclamat furtul că toate acestea funcționau fără cusur. Vorba aceea, prinde hoțul, scoate-i ochii!

În luna noiembrie a lui 2021, în data de 14 mai precis, fostul șef al Secției 20 Poliție, comisarul Nicușor Stancu, primește o sesizare pe emailul instituției despre un furt petrecut în parcul Giulești din capitală, cel din apropierea liceului Marin Preda. Textul suna cum nu se poate mai concis și mai clar: ”În după amiaza zilei de ieri, 13.11.2021 am fost împreuna cu copiii mei în parcul Giulești, sectorul 6 al capitalei. Fix în locul din fața acelui coș de gunoi pe care îl vedeți în imaginea atașată, am lăsat un set de 3 rachete tenis de copiii cu care sosiserăm în parc toți 3 membri ai familiei pentru a face mișcare și a ne juca. Am plecat din parc în jurul orelor 17.30 (din acea zonă) brusc, cu o urgență pe cap, uitând rachetele prinse de gardul acela din fața gunoiului. Am revenit câteva ore mai târziu pentru a-mi recupera setul de rachete și a vedea dacă le mai găsesc la locul în care le lăsasem, însă nicio urmă de ele. După cum se vede din imaginea atașată, chiar în fața gardului și a terenului există 2 camere de luat vederi. V-aș ruga să le solicitați Autorității locale, să le analizați și să ne ajutați să recuperam rachetele copiilor – 3 la număr (care erau aproape noi). În filmare se poate vedea clar cum le-am lăsat acolo, dar și cine și-a permis “să le recupereze” în locul meu. Aștept vești de la dvs și echipa dvs.

Pungașii care își ascund făptașii

Agentul principal Marius Păun, de la Secția 20 Poliție, primește lucrarea și începe cercetările. Primul lucru pe care îl face este acela de a solicita Poliției Locale dovezile surprinse de camerele de supraveghere din parc. Imediat este chemat la audieri și Marian D., părintele care reclamase în prima zi după faptă furtul celor 3 rachete de tenis de câmp ale copiilor săi. Agentul de poliție îi prezintă acestuia înregistrările video primite de la Poliția Locală, condusă de Marian Tufan, dar cel care și-a însușit ilegal rachetele nu apare în imagini fiindcă, surpriză, camerele de supraveghere nu funcționau. Polițistul de la Secția 20 a rămas și el interzis.

Fost polițist la Brigada Rutieră, pensionat după tragicul eveniment rutier în care polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața în condiții suspecte, atunci când îl însoțea în coloana oficială pe fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, pentru ca acesta să poate ajunge la un restaurant, Marian Tufan este personajul pe care Ciprian Ciucu și l-a asumat în poziție de șef al Poliției Locale după ce l-a „evaluat” și trimis la plimbare pe Cezar Marinescu, apropiatul fostului edil care a condus Primăria sector 6, P.S.D-istul Gabriel Mutu.

”Vă comunicăm că imaginile captate de camera video instalată în zona ”leagăn centru” din Parc ”Marin Preda”, sector 6, în data de 13.11.2021, în intervalul orar 15.30 – 17.30 au fost puse la dispoziția domnului Asp. Păun Marius – pe suport stick – în data de 22.11.2021. De asemenea, vă informăm că următoarele camere instalate în Parc ”Marin Preda” – camera teren fotbal, camera teren baschet, camera teren tenis 1, camera teren tenis 2, camera teren fotbal, cameră fitness/loc de joacă – nu sunt funcționale, motiv pentru care suntem în imposibilitatea de a vă furniza imagini captate de acestea” este răspunsul semnat de Marian Tufan, Director General al Direcției Generale de Poliție Locală și trimis Secției 20 Poliție, în arondismentul căreia s-a produs fapta.

Noaptea minții. Ciucu le dă ordin subordonaților să antedateze documente oficiale

Dacă în data de 22 noiembrie 2021 cele 18 camere de supraveghere din parcul Giulești nu funcționau, potrivit lui Marian Tufan, șeful Poliției Locale sector 6, P.N.L-istul Ciprian Ciucu primește la diferență de numai 3 zile, prin biroul său de presă, de la Marian D., părintele care a reclamat furtul celor 3 rachete, o serie de 6 întrebări legate de funcționalitatea acestor 18 camere instalate în parc, dar și despre firmele de pază care asigurau odinioară, așa zisa ordine interioară.

În data de 09.12.2021 părintele păgubit primește o notificare de la biroul de presă, semnată de șefa serviciului, Mirela Buzărin (soția cunoscutului jurnalist român Alin Buzărin – n.r) în care i se comunică următoarele informații de interes public: ”având în vedere complexitatea lucrărilor documentare necesare pentru a răspunde solicitării dumneavoastră și faptul că informațiile ne sunt transmise din cadrul unor departamente distincte ale autorității locale Sector 6, în conformitate cu prevederile art. 7, alin. 1, din Legea nr. 544/2001, termenul de răspuns va fi de 30 de zile”.

Stupoare însă!

În data de 06.06.2022, mai precis la 7 luni după ce Buzărin de la biroul de presă al instituției conduse de P.N.L-istul Ciprian Ciucu îi trimite păgubitului adresa citată, antedatează o nouă adresă oficială în care edilul șef al sectorului 6 își dă, din nou, arama pe față: ”Parcul Marin Preda este monitorizat video de către polițtii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 prin intermediul unui sistem de supraveghere alcătuit din 18 camere video. Toate cele 18 camere video sunt funcționale, la momentul acesta (06.12.2021)”.

De data aceasta, adresa nu este semnată și asumată de nimeni din instituția condusă de Ciucu. Mirela Buzărin, șefa serviciului care i-a trimis adresa petiționarului, nu apare pe site-ul instituției cu declarațiile de avere și de interese depuse. Este singura, de altfel, de la această direcție, care nu se regăsește în acest tabel.

Momentul acesta” menționat în adresa primăriei era, de fapt, iunie 2022. Nicidecum 06.12.2021!

Firmele de pază, alungate de Ciucu din parcul Giulești

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Sectorului 6 al capitalei, contractul de prestări servicii pază umană din Parcul Marin Preda și Parcul Crângași a încetat în data de 01.12.2020. Ultimul contract încheiat cu Asocierea formată din ARES GUARD SRL, lider de ascociere și TRANSGUARD SECURITY SRL, asociat, a fost în data de 30.10.2020, având valoarea de 228.945,60 lei fără TVA (aproximativ 46 mii euro – n.r.). Valoarea contractului cuprinde paza pe raza Crângași – Giulești atât în parcuri, locuri de joacă, pasaje, puncte de lucru, precum și 1 echipaj mobil de patrulare. Societatea care a prestat servicii de pază în cele 2 parcuri a fost X Guard Security Sistem SRL, în calitatea de subcontractant.

Cea din urmă, X Guard Security System, este o companie de pază românească pe care o deține Bercaru Ines Magdalena (în Monitorul Oficial apare în calitate de invitat în firmă -n.r), în vârstă de 44 de ani, fiica fostului șef al Direcției de Investigare a Fraudelor din Poliția Română, fostului director general adjunct al Poliției Capitalei și a fostului director general adjunct al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (D.G.I.P.I), serviciul secret al Ministerului de Interne, chestorul Florescu Bujor ieșit la pensie în urmă cu peste 10 ani. Florescu însuși a administrat la început compania, el fiind înlocuit în 2017, de către un alt fost șef al serviciului secret de la Interne, chestorul Marius Linul. Fiica lui Bujor Florescu este căsătorită cu Marius Bercaru, fost ofițer, implicat în operațiunea “Microfonul”, din locuința de serviciu a fostului ministru Carmen Dan.

Aceasta, în asociere cu alte 3 companii obscure, a primit anul acesta printr-o licitație deschisă, peste 12.2 mil euro de la D.G.A.P.I sector 2, denumit în trecut, de procurorii anticorupție, ”fieful lui Onțanu”.

Președintele al PNL București, Ciucu nu există oficial pe site

Fostul premier al României și președinte al P.N.L, Ludovic Orban, nu a modificat nici la acest moment site-ul Partidului Național Liberal, filiala București, unde președinte este de anul trecut, tânărul liberal Ciprian Cicu. Site-ul datează de pe vreme când Orban candida pentru o funcție în Parlamentul României, respectiv la Camera Deputaților, semn că ”ceva e putred în Danemarca”.

 

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.