28.6 C
București
miercuri, septembrie 27 2023
București 28.15°C
27 septembrie 2023

Jonglerul care face de râs întreg cartierul

- Advertisement -spot_img

Ajuns la cârma primăriei sectorului 6 al capitalei, penelistul Ciprian Ciucu joacă „alba neagra” cu un apartament de 4 camere primit de instituția pe care o conduce de la Agenția Națională pentru Locuințe. Destinat în mod special anumitor categorii profesionale, apartamentul ar fi putut fi atribuit unei familii nevoiașe sau unei persoane cu handicap grav din acele categorii vizate de lege care, potrivit legii, beneficia de prioritate. Gol de peste 12 ani de zile, Ciucu plătește pentru apartamentul din sectorul 6 o firmă de pază din bani publici cu 16 ron/oră plus tva susținând cu tărie faptul că apartamentul a fost predat înapoi celor de la A.N.L deși bunul imobil se află în continuare în administrarea instituției pe care liberalul o conduce cu o mână forte.

Întâlnit ocazional într-o vulcanizare din satul Dragomirești, soțul unei angajate din aparatul administrativ al primarului Ciprian Ciucu ne-a mărturisit ce presiuni face acesta la adresa ei pentru „a-și băga oamenii săi” în noul complex de locuințe sociale din cartierul Crângași, din zona pieței cu același nume.

În momentul în care ne-a făcut această mărturisire personală, Ciucu o trimisese deja „la plimbare” pe singura beneficiară care avea prioritate prin lege. Aceasta stipulează în termenii cei mai preciși că locuința pe care este îndreptățită să o primească o persoană cu handicap grav trebuie să fie la parter.

Apartamentul „vedetă” care stă gol goluț de când Agenția Națională pentru Locuințe l-a predat unui beneficiar misterios în urmă cu peste doisprezece ani de zile, se află chiar în ansamblul de locuințe pe care fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, condamnată la ani grei de pușcărie în dosarul gala Bute, l-a dezvoltat pe vremea când coordona acest minister. În sectorul 6 al capitalei, fix în buza Lacului Morii.

Pe vremea aceea, fostul ministru al Dezvoltării a „ordonat să fie plantat” în acest ansamblu un imobil care conține trei apartamente, din care face parte inclusiv spațiul locativ cu care liberalul Ciucu se joacă de-a „alba neagra” de când a devenit edil al sectorului 6, fără că imobilul să se fi regăsit în proiectul inițial. Puterea de care a beneficiat Elena Udrea se vede cu ochiul liber atunci când stai de vorbă cu locuitorii acestui ansamblu imobiliar. Acestea conțin unele dintre cele mai grave probleme de proiectare și de execuție din câte s-au făcut și văzut în ultimii zeci de ani în zona imobiliară dezvoltată de statul român: nișe de dejecții construite prin camerele de zi și prin bucătăriile proprietarilor.

Autoritățile locale, cele mai periculoase cu omul de rând

La sfârșitul anului 2020, în evidența primăriei sectorului 6 al capitalei erau aproximativ 2700 de dosare pentru locuințe sociale depuse de solicitanți. Deși instituția primarului recunoaște oficial că locuințele sociale sunt repartizate în baza listelor de prioritate aprobate de Consiliul Local, Tinca D. în vârstă de 71 de ani, paralizată complet pe partea stângă și deținătoarea unui certificat de handicap grav cu însoțitor, este trimisă la plimbare de oamenii lui Ciucu, fiind refuzată categoric pentru închirierea acestui apartament, deși familia sa optase pentru ambele variante, atât închiriere cât și achiziție.

De altfel, angajata primăriei al cărei soț ne-a ieșit în cale într-o vulcanizare auto, semnează multe din adresele oficiale prin care femeia trecută de 70 de ani, aflată într-o situație greu de imaginat, cu domiciliul în sectorul 6 al capitalei, unde trebuia să împartă 50 de mp utili cu familia sa, le primea de la instituția condusă de liberalul Ciucu.

Fiind predat de Agenția Națională pentru Locuințe spre finalul mandatului fostului edil al sectorului 6 al capitalei, pesedistul Gabriel Mutu, acesta a acordat o singură locuință socială, în anul 2018, tot de 4 camere, unui beneficiar care avea prioritate. „Dacă ați ști ce presiuni se fac la adresa mea pentru obținerea acestui apartament!” ne-a declarat fostul primar al sectorului 6 cu puțin timp înainte de a-și preda mandatul.

Alba neagra cu bani publici

Un prim răspuns al autorității publice din octombrie 2022 ne pune serios pe gânduri:  ”Ap. 1, compus din trei camere face parte din proiectul de construcții de locuințe colective dezvoltat de ANL în perioada 2006-2010, prin programul de construcții locuințe proprietate personală, realizate prin credit ipotecar. Apartamentul fost preluat în administrarea Consiliului Local Sector 6 prin Protocol de Predare – Primire, încheiat la 27.03.2020 între Agenția Națională pentru Locuințe și Sectorul 6 al Municipiului București.

Prin Hotărârea nr. 130/30.07.2020, Consiliul Local Sector 6 a aprobat trecerea acestui apartament în administrarea fostei Direcții de Administrare a Fondului Locativ Sector 6, actuala Administrație Comercială Sector 6, care, la 13.11.2020, a comunicat locuința liberă în vederea repartizării.Potrivit prevederilor art. 4 din Legea nr. 152/1998, ap. 1 s-a transmis Primăriei Sectorului 6 pentru a fi închiriat unui/unei tânăr/tinere specialist/specialiste din învățământ, sănătate, sectorul de apărare națională, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească sau din administrația națională a penitenciarelor, care are locul de muncă pe raza Sectorului 6. Ținând seama de prevederile legale, prin HCL S6 nr. 119/24.05.2022 s-au aprobat criteriile de acces și de ierarhizare aplicabile la repartizare. La 30.05.2022, prin anunțul postat pe site-ul Primăriei, s-a făcut cunoscut că Primăria dispune, în vederea repartizării, de ap. 1, compus din trei camere, și de asemenea s-au comunicat toate informațiile: categoriile de tineri care pot să primească o astfel de locuință, condițiile pe care aceștia trebuie să le îndeplinească, actele pe care trebuie să le anexeze la cerere, locul de depunere a cererilor și perioada în care pot fi depuse. Întrucât la încheierea perioadei de primire a cererilor, s-a constatat că nu s-au înregistrat solicitări din partea categoriilor de tineri îndreptățiți, Comisia Socială a hotărât că se impune ca ap. 1 să fie retrimis Agenției Naționale pentru Locuințe”.

O lună mai târziu, Directorul General al A.N.L, Gabriel Stanciu ne confirmă că acest apartament nu a fost predat acestei instituții, așa cum, în mod fals și mincinos, a afirmat edilul sectorului 6 al capitalei: „Până la data prezentei (28.11.2022 – n.r.) ANL nu a aprimit nicio solicitare din partea Primăriei Sectorului 6 al capitalei având ca obiect apartamentul nr. 1 situat în amplasamentul din intrarea Pinului nr. 28, cu mențiunea că instituția respectivă este în prezent administratorul legal al locuinței menționate”.

Liberalul Ciprian Ciucu nu a răspuns solicitării publicației noastre pentru a ne lămuri de ce se joacă cu răspunsurile oficiale, fentând astfel opinia publică.

Block în masă dat de ”liberalul” Ciprian Ciucu jurnaliștilor incomozi. Deranjat din cale afară de propria sa atitudine, aceea de refuz

Pentru a pune la dispoziția opiniei publice informații relevante despre activitatea neștiută și neprezentată public a lui Ciprian Ciucu, am fost nevoiți să chemăm în instanța de judecată instituția pe care o controlează pentru ca magistrații să-l oblige astfel să ne ofere informațiile solicitate. Dincolo de faptul că s-a le-a dat ordin subalternilor săi să ne refuze acest drept fundamental, așa cum am putut dezvălui public din actele puse la dispoziția instanței de judecată chiar de propria sa instituție, liberalul Ciucu a ajuns recent la o nouă strategie de abordare atunci când se vede chemat în judecată pentru faptul că refuză să trimită în termenul legal informațiile de interes public solicitate.

A forțat atât de tare nota, încât ne-a blocat toate conturile personale și profesionale din mediul online, plus că și-a instruit toți subalternii din primărie să facă același lucru și să ne blocheze inclusiv accesul la grupuri din mediul online unde edilul sef era lingușit. Mai mult decât atât, în întâmpinările depuse la Tribunalul București, pentru a se apăra, liberalul Ciucu „varsă” din el următoarele propoziții: „Acest comportament este manifestat constant de reprezentantul publicației prin postarea de articole și mesaje false și denigratoare la adresa edilului sectorului 6 și a administrației sale, prin care urmărește nu numai lezarea imaginii publice a primarului sectorului 6 ci și crearea unei atmosfere ostile în rândul cetățenilor îndreptată atât asupra instituției publice cât și a conducătorului acesteia, domnul Ciprian Ciucu. Acest tip de comportament este cu atât mai periculos, în condițiile în care reclamantul se manifestă în calitatea sa de reprezentant al publicației ANCHETE SPECIALE cu încălcarea deontologiei profesionale și a dreptului obiectiv – normele de drept, în scopul vădit de a crea prejudicii de imagine instituțiilor noastre.  

Râsu plânsu, vorba poetului nostru național

Primarul de pe Facebook, cum l-am alintat noi pe Ciprian Ciucu într-un material recent de-al nostru, nu suportă niciun fel de critică de la niciun fel de oameni. Cunoscuți sau necunoscuți. Una dintre cele mai mari tragedii care s-a întâmplat la început de an pe tărâmul pe care acest edil îl păstorește de când a preluat mandatul de la pesedistul Gabriel Mutu îl are in centrul atenției chiar pe Ciucu. Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu, este cel care l-a tot apostrofat public pe Ciucu, de data aceasta edilul lăsându-i un gust extrem de amar. Iată-l aici: „Ciprian Ciucu mie mi-a murit o prietenă bună sambata dimineață într-um mod pe care doar tortura din Evul Mediu îl descrie. Ție ți-a murit, cel mult, somnul prelungit în acea dimineață.Faptul că instituțiile din subordinea ta sunt putred de corupte și de incompetente reiese din experiențele zilnice pe care le avem și uneori, din hârtiile care scapă către public, ca în cazul celei de mai jos. Am fost consilier general patru ani și atunci când se întamplă ceva rău în București încercam să ajung primul, înaintea autorităților, ca să pot înțelege cauza și să pot presa autoritățile să ia măsuri concrete. Sâmbată dimineața singura treabă a Primăriei S6 a fost cum să tacă asfel încât să nu fie asociată morții Anei. Și din experienta de doar șase luni la conducerea Gărzii Naționale de Mediu am lăsat o imagine despre cum o instituție ineficientă și paralizată de către politicieni, poate fi facută să functioneze eficient, la nivel național, nu de sector. Și tot la Garda de Mediu am învățat că aproape totul ține de conducător și cel mai bine se vede asta acum, la Sectorul 6. Atât zic, că oricat ai vopsi gardul, trebuie sa mai și cobori din pat și să mergi acolo unde e nevoie de tine, pentru că deja ne-a mâncat leopardul, în Sectorul 6”.

 

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

  1. Salut Ciprian Ciucu pentru ca ati obtinut carma Primariei sectorului 6 al Capitalei! Cu toate acestea, vad cu tristete ca detineti un apartament primit de la ANL pe care bineti sal folositi separat de lege. In plus, se pare ca folositi acest post ca beneficiati de avantaje si de posibilitatea de a-ti indeplini interesele personale. Acesta nu este comportamentul pe care il asteptam de la un edil si de aceea sper sa va scoateti repede de sub acest prejudiciu si sa respectati legea in interesul comunitatii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.