19.3 C
București
miercuri, septembrie 27 2023
București 20.32°C
27 septembrie 2023

Cod portocaliu de… sancţiuni. Prefectul de Buzău a pierdut lupta cu zăpada şi a fost demis

- Advertisement -spot_img

Premierul Victor Ponta a anunţat că Executivul va numi, în şedinţa de miercuri, un nou prefect în judeţul Buzău. Măsura a fost luată după ce Gabriel Baltă nu a ştiut să spună ce probleme sunt în judeţul pe care-l conduce şi câte localităţi sunt izolate din cauza  zăpezii abundente.

„Vreau ca şi în teritoriu toată lumea să îşi facă datoria şi vreau mai multă competenţă. Pe cei care nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor îi înlocuim. La Buzău, înţeleg că lucrurile nu au mers bine şi, la propunerea ministrului de Interne, o să numim un alt prefect, capabil să facă faţă la aceste încercări. E valabil pentru toţi ceilalţi reprezentanţi ai Ministerului de Interne şi ai Guvernului”, a declarat premierul Victor Ponta, marţi seara, în cadrul comandamentului de la Ministerul de Interne.

Marţi, vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, au mers în inspecţie în judeţul Buzău. Cei doi oficiali de la Bucureşti au fost însoţiţi de prefectul Gabriel Baltă, care a fost pus în dificultate de întrebările jurnaliştilor. Prefectul judeţului Buzău nu a putut enumera localităţile izolate din cauza nămeţilor:  „În momentul ăsta sunt cinci localităţi izolate. Nu le cunosc, că n-am lista acum.”

Atât Buzăul, cât şi alte 13 judeţe din sudul şi estul ţării şi Capitala se află miercuri, între orele 06:00 şi 23:00, sub avertizare Cod portocaliu de viscol şi ninsori.

 

 

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.