21.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 27.27°C
22 septembrie 2023

Creșele trucate ale Primarului Florin Tudorache

- Advertisement -spot_img

Într-un an de mandat, primarul sectorului 1 al capitalei, Florin Tudorache, a reușit performanța de a dubla peste limita admisă capacitatea maximă a copiilor nevoiași la creșele din sectorul de care răspunde, obligându-i practic la o vădită lipsă de spațiu și aer. Sfidând legea și bunul simț, edilul sectorului 1 al capitalei împreună cu alți complici din Primărie, a îngenuncheat în fața intereselor personale și politice pentru a face loc preferaților cu copii mici din alte sectoare ale Bucureștiului. Rezultatul? Familii cu copii de creșă lăsate pe drumuri.

Până să intre mass media ”pe fir”, edilul sectorului 1 al capitalei, Florin Tudorache împreună cu șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, Dănut Fleacă, i-au distribuit pe copiii până în trei ani care vor sa meargă la creșă după propria lor conștiință. În cele patru creșe existente pe raza sectorului 1 a capitalei, creșe pe care cei doi le păstoresc, predomină copiii cu domiciliul în alte sectoare din București în locul celor din sectorul 1 al capitalei, prioritari la astfel de alegeri.

Primar sector 1
Florin Tudorache, edilul sectorului 1 al capitalei

La un an de la deschidere, în 2013, la creșa Sfântul Andrei din sectorul 1 al capitalei erau disponibile un număr de patruzeci și cinci de locuri dintr-un total de cincizeci și trei, pentru copiii de până la trei ani. Opt erau disponibile doar pentru creșa din Mareșal Averescu, inaugurată la finalul primei luni a începutului de an. Creșa lui Tudorache situată dincolo de linia ferată, înghite anual în jur de trei sute de mii de euro doar cu cheltuielile de personal, în timp ce cheltuielile cu hrana se ridică la aproximativ cinci sute de mii de euro anual. Ceva mai puțin decât a costat întreaga dezvoltare a creșei de copii.

Cel mai la îndemână exemplu și în centrul atenției este creșa ”Sfântul Andrei” din zona Giulești a capitalei. Deși capacitatea sa este de cel mult de o sută douăzeci de locuri anual, Tudorache a dublat numărul de locuri fără ca legea și hotărările Consiliului Local să-i permită. Potrivit șefei acestei instituții, Rodica Certan, în anul precedent s-au înregistrat un număr de douăsute cincizeci și patru de copii iar anul acesta aproximativ o sută cinci zeci de copii. Doar în primii doi ani de la deschidere acest număr a fost respectat, respectiv nouăzeci și nouă de locuri ocupate în 2012 și o sută unsprezece locuri ocupate în anul 2013.

Într-o discuție pe care am purtat-o în biroul din cadrul creșei din strada Cosmești nr. 15, acolo unde am abordat și subiectul prezentat cititorilor noștri, Certan ne-a declarat: ”mă aștept să existe plângeri de acum înainte pe această temă la adresa mea și a creșei noastre și părinți nemulțumiți, dar asta este realitatea. Puteți scrie rău despre noi, ce pot sa zic?! Nici nu mă deranjează, nici nu mă afectează prea mult. De anul acesta nu mai primim decât copiii din sectorul 1 al capitalei. Asta este situația!” 

Conform ultimelor cifre publicate de Institutul Național de Statistică, în anul 2015, la nivelul municipiului București, s-au născut aproximativ optesprezece mii de copii. Cu alte cuvinte, un nou născut la mia de locuitori. Deși este evident că cererea de pe piață este una foarte mare în ceea ce privește educația în primii ani de viață, Tudorache s-a lăsat influențat de terți pentru a le face pe plac unora în detrimental altora. Atât primarul sectorului 1 al capitalei, Florin Tudorache, cât și șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, Dănut Fleacă, au refuzat o discuție sinceră și transparentă cu reporterii noștri.

 

 

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

2 COMENTARII

  1. Intrebare mai gresita nici ca exista! Tara asta nu mai e a noastra. Nu mai e demult a noastra. Este doar a lor. Fieful lor si basta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.