-3.2 C
București
miercuri, februarie 8 2023
București -1.79°C
08 februarie 2023

Crimeea a intrat în componența Federației Ruse

- Advertisement -spot_img

Vladimir_Putin-6Președintele rus Vladimir Putin și liderul separatiștilor de la Simferopol au semnat, marți, tratatul de reunificare a Crimeei cu Rusia. Tratatul mai trebuie reatificat și de Parlament.

Vladimir Putin a declarat că referendumul din Crimeea de duminică s-a desfășurat legal, iar rezultatul, peste 96% au votat în favoarea alipirii de Rusia, arată că inclusiv tătarii s-au uitat spre Rusia.

„Crimeea a fost parte integrantă a Rusiei în mințile și inimile oamenilor, lucru transmis din generație în generație”, a spus liderul de la Kremlin.

El a precizat că vor exista trei limbi oficiale în Ucraina – rusa, ucraineana și limba tătarilor.

„Decizii politice vor fi luate pentru reablitarea situației tătarilor din Crimeea, să le recunoaștem reputația și să le respectăm drepturile. (…)Crimeea înseamnă Sevastopol, un oraș istoric, unde Rusia are flota staționată la Marea Neagră. Crimeea e Balaclava, sunt locuri sacre, simboluri ale Rusiei, înseamnă un amestec de cultură și tradiție similare cu cele din Rusia”, a spus Vladimir Putin.

De asemenea, președintele rus a precizat că, în perioada URSS, Crimeea a fost dată Ucrainei fără ca locuitorii ei să fie întrebați dacă doresc acest lucru, chiar dacă „totul era formalitate”, deoarece Rusia și Ucraina făceau parte din Uniunea Sovietică.

„Dar URSS s-a prăbușit, evenimentele s-au întâmplat cu repeziciune, înainte ca națiunile să-și dea seama (…) Crimeea a ajuns într-un stat greșit, ne-a fost furată”, a spus Vladimir Putin.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.