19.3 C
București
miercuri, septembrie 27 2023
București 20.71°C
27 septembrie 2023

Crin Antonescu și Klaus Iohannis au primit mandat de fermitate din partea partidului

- Advertisement -spot_img

antonescu-iohannisPreședintele PNL, Crin Antonescu și Klaus Iohannis au primit mandate de ”fermitate” pentru a respecta cu strictețe protocolul USL, a declarat, duminică seara, purtătorul de cuvânt al partidului, Cristina Pocora, la finalul reuninunii PNL.

„Ceea ce s-a desprins este că mâine (luni – n.r.), la întâlnirea cu Victor Ponta, primul ministru şi co-preşedinte al USL, domnul preşedinte Crin Antonescu însoţit de prim-vicepreşedinte au primit un mandat de fermitate, un mandat care înseamnă respectarea cu stricteţe a protocolului USL, PNL respectă şi îşi doreşte să facă parte din proiectul USL aşa cum a fost el votat şi mandatat de către cetăţeni prin alegerile din 2012”, a declarat Pocora,.

Totodată, purtătorul de cuvânt al PNL a explicat faptul că mandatul de fermitate înseamnă ca liderii USL să nu se abată de la programul de guvernare. Întrebată dacă s-a discutat eventuala părăsire a guvernării de către PNL, în cazul în care premierul Victor Ponta nu renunţă la propunerea unei poziţii de vicepremier pentru PC, Pocora a afirmat că „discuţia nu a fost în această manieră”.

„În discuţia de astăzi (duminică – n.r.) nicidecum nu s-a pus în discuţie de această manieră, discuţia nu a fost de asemenea manieră. Ceea ce pe noi ne interesează şi ceea ce contează pentru liberali este respectarea angajamentului luat în faţa cetăţenilor, ori acest lucru înseamnă un mandat de fermitate în discuţia de mâine cu dl Ponta”, a precizat Pocora.

PNL rămâne ferm pe poziţia sa în ceea ce priveşte un al patrulea vicepremier, arătând că „USL înseamnă formula din 2012”.

În ceea ce priveşte postul de ministru de Interne şi vicepremier pentru Klaus Iohannis, Pocora a spus că se va discuta în USL şi „se încearcă să se găsească o formulă să rămânem în cadrul USL din 2012”.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.