27.2 C
București
vineri, mai 27 2022
București 24.15°C
27 mai 2022

Dacia, în continuare lider la numărul de înmatriculări

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

masiniNumărul înmatriculărilor noi din România a crescut, în ianuarie 2014, cu peste 13%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Dacia continuă să fie lider la numărul de înmatriculări în prima lună din acest an, cu peste 1.400 de unități.

Potrivit unor date transmise de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), din cele peste 7.000 de autovehicule nou înmatriculate în luna ianuarie, autoturismele au consemnat peste 5.000 de unități, în creștere cu peste 15 procente, comparativ cu perioada similară din anul anterior.

De asemenea, cifre pozitive s-au înregistrat şi la semiremorci – în creştere 200%, dar și la autovehicule cu destinaţie specială – în creștere cu peste 57%. Și numărul tractoarelor sau a remorcilor a crescut cu aproximativ 38%, respectiv 13%. În schimb, la polul opus s-au clasat autobuzele și microbuzele, cu o scădere de aproximativ 85%.

În ceea ce priveşte categoria celor mai rare mărci auto înmatriculate, statistica DRPCIV arată că Alfa Romeo, Lancia, Jaguar, SsangYong şi Subaru erau lidere cu câte trei unităţi. Pe locurile următoare figurează Bentley, Caterham şi Lamorghini.

Conform datelor oficiale, parcul auto naţional din România ajunsese, la finele anului 2012, la peste 5,7 milioane de unităţi, în creştere cu 26,8%, comparativ cu 2007, peste jumătate dintre autovehicule fiind maşini mai vechi de 10 ani.

Oraşul cu cele mai multe maşini mai vechi de zece ani în parcul auto este Bucureşti, cu peste 400.000 de unităţi.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.