6.4 C
București
miercuri, februarie 1 2023
București 7.00°C
01 februarie 2023

Daţi mafioţilor ce li se cuvine!   

- Advertisement -spot_img

Au stat doar în capul mesei. Nimeni nu s-a atins de ei. Asaltul pur verbal i-a făcut celebri în disputele cu alți impresari din fotbal. Cât timp au vândut și cumpărat jucători, imediat după ’90, nimeni le-a stat în cale. Cei care au scos capul, destui de puțini, au fost parcați rapid în liziera afacerilor dubioase. Frații Becali au coborât de pe afiș pe toți cei care au cutezat să rămână în zona transferurilor de fotbaliști. Prin metode ,,specifice”, luate ca model după ce au fost probate de alți impresari celebri din Europa, Giovani și Victor, împreună cu alde Borcea, Copos, Pădureanu, Stoica şi, de ce nu, Popescu, au lăsat barbutul în culise și au hotărât să joace faza simulacrului juridic după ce s-au dat cu rimelul cinstei și onestității ani în șir. Așa au adunat milioanele de euro. În acest mod s-au pricopsit ocolind fiscul. Același Giovani spunea într-un interviu acordat cândva unui post tv că mafiotul zilelor noastre face bani de unde nu știe nimeni și se comportă ca un domn. Măi să fie!   Impresarul,  condamnat  la  ani  de închisoare pentru că a înșelat statul, se declară singur mafiot prin modul de a se comporta, prin felul în care parchează mașina sau prin șpaga pe care o dă chelnerilor. Dacă se întâmplă să citiți fraza următoare, puteți afla la ce  resurse a apelat cel care a făcut o carieră din tansferurile de fotbaliști, după ce a revenit  din Occident. Apreciați măcar gestul de sinceritate al lui Giovani,  făcut înainte ca „Dosarul Transferurilor” să ajungă în instanță. Iată cu ce se lăuda ,,colegul” de sentință al lui George Copos: ,,Eu când m-am întors în țară am venit din Germania pentru că i-am luat capul unui miliardar neamț și am rămas cu 3 milioane de mărci”.

Pare o sminteală, nu-i așa? O poveste  pentru a impresiona pe cei care îndrăznesc să se atingă de frații Becali. Ani de zile nimeni nu s-a luat de ei. Timpul a trecut, averile s-au mărit. Fiscul a rămas mut până când un gazetar a scris că este nevoie de o igenizare în industria fotbalului. Erau vizați oameni ca frații Becali, Borcea, Copos, Popescu, Stoica, Pădureanu și Nețoiu,  impresari și șefi de cluburi, care au câștigat milioane de euro din transferurile unor sportivi fără să se considere contribuabili. Aceste personaje au fost mult timp deasupra legii. Şi-au făcut de cap pur ţi simplu. Nu au fost oameni ca noi, să fiţi siguri. Au spus-o direct procurorii, apoi judecătorii, care i-au băgat la puşcărie. Având probele la dosar, instanța a confirmat vinovăția celor care au fentat fiscul. Astfel s-a ajuns la condamnări cu executare.  Plus confiscarea unor sume mari de bani. S-a făcut dreptate?  Abia acum se poate spune, cu îngăduință, că oamenii din capul mesei, șmecheri și mândri că sunt mafioți, ar putea fi socotiți egali cu noi. Nu la avere mă refer, ci la faptul că, de data asta, chiar dacă a fost aplicată cu întârziere, legea este una singură pentru toți, indiferent de nume și de bani. Totuşi, la fel ca noi, acești oameni nu vor putea fi însă niciodată. Câștigul convenabil le-a modificat caracterul şi viaţa. Mafioţii au primit ce li se cuvine: sejur lung în spatele gratiilor.

 

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

  1. Aud ca unii dintre smecherii astia vor sa fie gratiati. Eu zic ca le sta bine la brutatarie, pardon,la tamplarie. Sa traga la rindea pana nu mai pot. Niste hahalere…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.