-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.82°C
06 februarie 2023

Debandada mafiotă din Ministerul de Interne

- Advertisement -spot_img

Publicaţia AncheteSpeciale continuă dezvăluirile legate de implicarea comisarului Laurenţiu Şurghie, din cadrul Serviciului Grupări Infracţionale Violente în afacerile clanurilor bucureştene. De aceaată dată, AncheteSpeciale face public un scandal violent în care apar atât numele luptătorului  Mircea Ursu, membru al grupării Sportivilor cât şi numele lui Ştefan Demici, antrenorul echipei de rugby Dinamo Bucureşti, angajat, la rândul său, în Ministerul Afacerilor Interne.

În acelaşi dosar în care solicită prelungirea aprobării pentru interceptarea convorbirilor telefonice purtate de comisarul Şurghie, şi în care se arată că există date certe cu privire la faptul că, pentru bani, poliţistul a aderat la gruparea Sportivilor, procurorii DIICOT demonstrează şi faptul că ofiţerul a oferit sprijin unui interop care îl ameninţa cu moartea pe inspectorul de poliţie Ştefan Demici, antrenorul echipei de rugby Dinamo Bucureşti. Potrivit procurorilor, în cursul anului 2012, Mircea Ursu, membru al grupării Sportivii, a ameninţat cu moartea, bătaia şi violul pe Oana, Maria şi Iuliana Cristescu, pentru a o convinge astfel, pe Oana Cristescu, fosta lui iubită, să se împace cu el, după ce relaţia dintre cei doi s-ar fi destrămat în anul 2010.

Din susţinerea procurorilor se înţelege că, pentru a se proteja, cele trei femei ar fi apelat la serviciile unui ofiţer de poliţie, pentru a le asigura protecţia. Este vorba despre inspectorul Ştefan Demici, antrenor al echipei de rugby Dinamo Bucureşti, care se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. În acest context, între Demici şi Ursu a izbucnit un conflict, în timpul căruia luptătorul l-a sunat pe inspectorul de poliţie în mai multe rânduri şi l-a ameninţat cu moartea, încercând astfel să îl intimideze şi să nu se mai afişeze cu familia Oanei Cristescu.

În paralel, acelaşi Mircea Ursu împreună cu mai mulţi oameni aflaţi în subordinea sa, cunoscuţi în mediile interlope sub numele de Robocop, Dide şi Attila, l-au bătut, în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie pe Victor Andrei Scornea, în interiorul clubului Bound din Centrul Istoric, pentru a-l speria de patronul localului şi a-l convinge astfel să plătească taxă de protecţie. Referitor la cele două situaţii, procurorii DIICOT susţin că au informaţii portrivit cărora Mircea Ursu şi ceilalţi membrii ai grupării Sportivilor au fost sprijiniţi de poliţişti (n.r. Laurenţiu Surghie). “În prezenta cauză au fost obţinute date din care rezultă că lucrători de poliţie sprijină membrii grupării Sportivii, în schimbul unor foloase materiale prin întocmirea unor acte de cercetare neconforme realităţii cu ocazia investigării incidentelor în care membrii grupării sunt implicaţi, precum şi încercarea de a influenţa alţi lucrători de poliţie în cadrul aceluaşi demers infracţional”, au mai arătat procurorii DIICOT.

 

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.