-2.5 C
București
duminică, februarie 5 2023
București -1.56°C
05 februarie 2023

Declarațiile lui Traian Băsescu referitoare la Adrian Năstase nu au afectat independența justiției

- Advertisement -spot_img

basescu nastaseDeclarațiile președintelui Traian Băsescu, din ziua în care instanța a dat decizia în dosarul ”Zambaccian”,  referitoare la Adrian Năstase nu au afectat independența justiției, potrivit raportului Inspecției Judiciare.

Membrii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să decidă dacă îşi vor însuşi concluziile raportului Inspecţiei Judiciare.

Adrian Năstase a sesizat CSM în legătură cu declarațiile președintelui din ziua în care instanța  l-a condamnat în dosarul ”Zambaccian”, susținând că președintele a afectat independența justiției.

Fostul premier susține că în dimineața zilei de 6 ianuarie 2014, în cadrul unei emisiuni televizate Traian Băsescu a afirmat “Năstase a reuşit să instituie un sistem clientelar care a fost şi este extrem de greu de dizlocat “. În aceeași zi completul de cinci judecători l-au condamnat pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare.

”Vă rog să constatați că Președintele României a făcut o afirmație, în contextul în care dosarul era nefinalizat, afectând, în acest fel, independența justiției”, a scris Adrian Năstase în sesizarea transmisă CSM.

Fostul premier face o paralelă cu faptul că CSM a reacționat în urma declarațiilor lui Victor Ponta conform cărora George Becali sau Relu Fenechiu sunt ”oameni buni”, lucru apreciat de magistrați ca putând afecta independența judecătorilor.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.