DESPRE NOI

Noi ştim că dobândeşti duşmani atunci când vorbeşti despre Adevăr. Această epocă atât de tulbure parcă iubeşte mai curând minciuna, falsul, şmecheria. Tocmai de aceea credem că trebuie să scriem, să vorbim convingător, să povestim oamenilor de ce uneori tăcerea lor este atât de vinovată.

Știm că se folosesc foarte multe resurse pentru a se tipări tone de maculatură care nu fac altceva decât să ne ruineze minţile. Cenzura în mass media mileniului nostru este cel mai odios şi periculos lucru cu putinţă.

Este şi motivul pentru care echipa Anchete Speciale apreciază că, un text curat, scris în slujba Adevărului, nu este lipsit de valoare. Cunoaştem bine noţiunea de „a avea spate”, corupţie, interese, etc. Ne pasă de profunzimea socială a dreptăţii. Fiindcă pe ea punem cel mai mare preţ.

Anchete Speciale este un proiect independent de publishing online conceput de jurnalistul Răzvan Durlan, alături de care îşi aduc contribuţia unii dintre cei mai titraţi şi experimentaţi jurnalişti de presă scrisă.

Fiindcă lauda de sine nu miroase-a bine, cum spune atât de poetic o zicală veche românească, în al 7-lea an de activitate, publicația noastră a devenit membră a Federației Internaționale a Jurnaliștilor, cu sediul la Bruxelles.

Nota Bene: La aproximativ 1 an de zile de la lansarea publicației, în miez de noapte, părintele Tănase Nicolae de la Valea Plopului ne-a scris următorul mesaj: ”E bine! Pentru prima dată în 26 de ani cred că cineva poate fi periculos. Să ne ferească Dumnezeu de un om ca dumneavoastră în sens negativ. Vă mulțumesc că ați folosit harul de jurnalist de zidire. Jurnaliștii sunt ca preoții: pot zidi sau dărâma. Reveniți la noi fără reportofon. Fiți binevenit! La Dumnezeu vom fi întrebați dacă am zidit solid sau nu. Nu dacă am zidit. Să nu uitați că materia cenușie e de la Dumnezeu și să nu vă mândriți pentru har. Cu prețuire!”