21.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 27.27°C
22 septembrie 2023

Dictatură militară în ministerul generalilor Gabriel Oprea și Ilie Botoș

- Advertisement -spot_img

De când a fost numit ministru de interne Gabriel Oprea a instaurat în MAI o adevărată dictatură militară. De la înscăunarea generalului de carieră Oprea, în birourile și pe holurile ministerului fumatul este cu desăvârșire interzis, subordonații sunt obliagați să lucreze în uniformele de serviciu iar toate cadrele neoperative au obligația să se implice, dacă este nevoie, în acțiuni de restabilire a ordinii publice.

După demisia lui Radu Stroe provocată de drama din Munţii Apuseni, la conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost instaurată o adevărată dictatură militară, odată cu numirea pe funcția de ministru a generarului de armată Gabriel Oprea. Acesta a impus la nivelul aparatului central, o disciplină de fier, mai ales după ce a adus lângă el, în două funcții cheie, doi procurori militari. Practic, funcția de secretar de stat pe probleme de ordine și siguranță publică a fost ocupată de Ilie Botoș, iar cea de prefect al Bucureștiului de Paul Petrovan. De altfel, la ceremonia de numire a prefectului Paul Nicolae Petrovan, acesta a ținut să specifice faptul că motto-ul mandatului său este „Credință în noi și izbândă în bătăliile de apoi!”, motiv pentru un ofițer prezent în sală să constate, în șoapă, că discursul seamănă mai degrabă cu „o cuvântare a fostului lider legionar Horia Sima către camarazi”.

În acest context, angajații MAI care lucrează în aparatul central au fost informați că nu se mai fumează decât în exteriorul clădirii, prin respectarea la sânge a legii care interzice fumatul în instituțiile publice iar cadrele au obligația să se implice în acțiuni de restabilire a ordinii publice și, dacă este cazul, să participe chiar la prinderea unor infractori, în condițiile în care, în Statului polițistului, la capitolul „Drepturi și obligații”, aceștia trebuie să intervină ori de câte ori sunt martorii comiterii unei infracțiuni, indiferent dacă sunt simpli șoferi, dactilografe sau călușari la Ansamblul Ciocârlia care evoluează pe scena Centrului Cultural al MAI. Angajații mai au și obligația să poarte uniformele de serviciu.

Potrivit unor surse din MAI, Gabriel Oprea și-a adus cu el și doi ospătari. Este vorba despre o femeie care are mai degrabă caracteristici de fotomodel, care îl servește în rochiță neagră și șorțuleț alb și un bărbat, la rândul său îmbrăcat într-o costumație conformă cu eticheta restaurantelor de lux.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.