-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.84°C
06 februarie 2023

DNA a pus sechestrul pe bunurile judecătoarelor corupte de la CAB

- Advertisement -spot_img

veronica cirstoiuJudecătoarele corupte de la Curtea de Apel București au rămas fără mai multe bunuri după ce Direcția Națională Anticorupție a pus sechestrul pe conturile bancare, apartamentele și mașinile acestora.

Astfel DNA a pus sechestrul asigurător pe conturile bancare, două apartamente, două terenuri intravilane în suprafață de peste 3.000 mp și un teren extravilan de 1.800 mp ale Veronicăi Cîrstoiu, pe conturile bancare, un apartament și alte două imobile ale Dimitriței Piciarcă și pe un autoturism și un apartament a Lilianei Bădescu.

De asemenea, procurorii DNA au dispus extinderea urmăririi penale pe numele celor trei judecătoare.

”Astfel, potrivit, ordonanţei de extindere a urmăririi sarcina acestora se efectuează urmărirea penală și pentru infracțiunea de infracţiunea de fals intelectual, care se adaugă infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și favorizarea infractorului, reținute anterior în sarcina celor trei judecătoare”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit documentului citat, cele trei judecătoare au falsificat o decizie din 22.02.2012, decizie care viza admiterea contestației în anulare depusă de Dinel Staicu față de o hotărâre prin care, anterior, un alt complet al aceleiași instanțe îl condamnase definitiv la șapte ani de închisoare.

Procurorii susțin că falsificarea a fost realizată prin atestarea unor fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului. Judecătoarele de la Curtea de Apel București au consemnat, în mod nereal, că obiectul tuturor dosarelor penale luate în considerare la invocarea autorităţii de lucru judecat a avut la bază aceeaşi sesizare, cu acelaşi conţinut, aceeaşi situaţie de fapt. Astfel, judecătoarele au transformat calea de atac extrordinară într-o prelungire a procesului penale, creând practic un nou grad de jurisdicție, respectiv al patrulea, neprevăzut în lege.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.