-2 C
București
duminică, februarie 5 2023
București -2.10°C
05 februarie 2023

DNA a pus sechestrul pe bunurile și conturile președintelui CJ Prahova

- Advertisement -spot_img

mircea-cosma-luat-procurorii-dnaProcurorii anticorupție au pus sechestrul pe bunurile imobile și pe conturilor tuturor inculpaților din dosarul de corupție în care sunt urmăriți penal și președintele Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma și fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma. Deputatul a contestat decizia.

Măsura a fost insitituită asupra unor imobile și a unor conturi bancare care aparțin tuturor celor patru inculpați – Mircea Cosma, Vlad Cosma, Razvan Alexe si Daniel Alixandrescu.

Deputatul PSD Vlad Cosma a contestat în instanta decizia procurorilor de a impune măsura asiguratorie asupra bunurilor sale, procesul înregistrat la Înalta Curte de Casație si Justiție urmând să se judece miercuri. Vlad Cosma este singurul dintre cei patru inculpați care a contestat în instanță sechestrul asigurator.

Răzvan Alexe și Daniel Alixandrescu se află în arest la domiciliu, în timp ce președintele CJ Prahova este cercetat în libertate, sub control judiciar.

Procurorii DNA susţin că Mircea Cosma şi Alixandrescu au primit peste un milion de euro mită de la trei oameni de afaceri, denunţători în cauză, în schimbul banilor firmele celor trei câştigând licitaţii trucate şi supraevaluate pentru deszăpezirea drumurilor judeţene. Vlad Cosma este acuzat că a fost intermediarul între tatăl său şi cei trei oameni de afaceri denunţători, el fiind cel care ar fi cerut banii.

Firmele controlate de toţi cei trei denunţători, care au avut şi în sezonul trecut şi au şi în această iarnă contracte cu CJ Prahova pentru deszăpezirea drumurilor judeţene sunt urmărite penal în dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, în care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu este arestat preventiv, iar Răzvan Alexe este inculpat, în acel dosar magistraţii respingând propunerea procurorilor de la Curtea de Apel Ploieşti de arestare a lui Alexe pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.