-3.2 C
București
miercuri, februarie 8 2023
București -0.23°C
08 februarie 2023

Doar cei de la morgă nu mănâncă

- Advertisement -spot_img

Am auzit azi de la un piețar această vorbă uluitoare, pe care i-o spunea unui client: „doar cei de la morgă nu mănâncă”. I-am dat omului, în sinea mea, dreptate și m-am întrebat, prin nu știu ce automatism al gândirii, dacă candidații la președinție cunosc cu adevărat acest lucru. Sau dacă acel piețar s-ar fi gândit la ei atunci când i-a ieșit din gură această cugetare. Oare cât de săracă să fie lumea ca ei să înțeleagă ceva?

Să le luăm pe rând.

Cred că piețarul este mult mai mult în pielea românului de rând pe cât nu sunt toți candidații la un loc care aspiră la funcția supremă-n stat. România este la acest moment, în opinia mea, acaparată de cea mai ticăloasă formă de putere. O putere care face doar ce-i convine sieși și doar celor care se supun și răspund la comenzi.

Legea e doar pentru fraieri.

Un sistem tot mai corupt și mai bine pus la punct, prin care dictatorul dă ordinul și majoritatea mișcă-n front așa cum le dictează frica nicidecum propria conștiință. O mașinărie politico pontiaco perfidă bazată pe lipsa inteligenței emoționale, furt din avutul obștesc la care participă complicii din sferele înalte de influență,folosirea unui limbaj de lemn, o totală lipsă de respect pentru cetățeni, ascunzișuri, amânări și termene aparent legale care toate, nu sunt altceva decât o indicație clară în a renunța la joc, la a nu te mai pune cu ei. Fiindcă mulți dintre ei au fost crescuți ca să-ți înfunde ție gura. Să le dai pace, să te păcălească pănă mori.

O nouă șansă vine peste România. Luna viiitoare vom afla dacă unul ca Ponta ne va pune ștreangul de gât și ne vom colectiviza sau că unul din ceilalți va răsufla ușurat la gândul că România poate fi cu adevărat o țară europeană cu valori de nezdruncinat.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.