25.2 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 26.87°C
22 septembrie 2023

Documentele privind înființarea ASF vor fi trimise la DNA

- Advertisement -spot_img

dnaComisia Juridică a Camerei Deputaților va trimite documentele solicitate de DNA privind ordonanța de urgență referitoare la înființarea Autorității de Supraveghere Financiară.

„S-a votat. Vom da punctul nostru de vedere Biroului permanent, cum că este legal să prezentăm aceste documente cu menţiunea că ele sunt afişate pe site şi să inserăm şi în acel punct de vedere scris şi prevederile articolului 72 din Constituţie şi celelalte observaţii cu privire la corespondenţă”, a declarat vicepreședintele Comisiei Juridice, Ciprian Nica.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, declara luni că DNA a cerut să i se pună la dispoziţie documente referitoare la ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea ASF.

„Nu am primit un document oficial din partea procurorului-şef al DNA, aşa cum făcea doamna Kovesi. Am primit din partea unui procuror de secţie vineri o solicitare. Ni se cer imperativ documente legate de votul şi dezbaterea pe proiectul cu ordonanţa ASF. Am cerut de urgenţă Comisiei juridice să ne dea un punct de vedere pe această temă şi am primit mandat din partea Biroului permanent să am o discuţie cu ministrul Justiţiei şi cu procurorul general”, preciza Zgonea.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.