8.7 C
București
miercuri, noiembrie 29 2023
București 8.62°C
29 noiembrie 2023

Dosar FNI: Pedepasa lui Nicolae Popa, redusă la aproape o treime

- Advertisement -spot_img

nicolae popaNicolae Popa, fost director al Gelsor, condamnat în dosarul FNI, la 15 ani de închisoare, va executa doar 6 ani și opt luni de detenție, după ce Judecătoria Giurgiu a decis, luni, reducerea pedepsei ca urmare a intrării în vigoare a noilor coduri și aplicării legii penale mai favorabile. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Nicolae Popa a executat deja patru de detenție, iar în aproximativ doi ani urmează să părăsească penitenciarul. Fostul director al Gelsor a fost încarcerat pe 3 decembrie 2009.

Nicolae Popa a fost condamnat în 2007 de Tribunalul București la 15 ani închisoare în dosarul FNI, alături de Ioana Maria Vlas, care a primit 13 ani închisoare.

Fondul Național de Investiții (FNI) a luat ființă la 17 august 1995, cu administrare SOV Invest. Prăbușirea Fondului Național de Investiții în mai 2000 a afectat aproape 300.000 de investitori.

Nicolae Popa s-a sustras executării pedepsei, fugind din țară încă din anul 2000 și a fost dat în urmărire prin Interpol în 2002, în baza mandatului internațional de arestare emis de instanța din România.

În decembrie 2009, el a fost arestat în Indonezia și adus în țară, unde a fost încarcerat.

După venirea acestuia în România, procurorii i-au deschis un dosar penal lui Sorin Ovidiu Vîntu, pentru că i-a trimis lui Nicolae Popa mari sume de bani în Indonezia, Vîntu primind o condamnare definitivă de doi ani închisoare.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.