26.4 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 27.38°C
22 septembrie 2023

Capii mafiei din Mehedinti rămân după gratii

- Advertisement -spot_img

duicu_adrianPreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, șeful IPJ Mehedinți, Ștefan Ponea, și președintele PSD Orșova, Constantin Popescu, au fost arestați prevetinv în dosarul de corupție din Mehedinți. Curtea de Apel București a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă. Decizia nu este definitivă, iar avocații celor trei au depus deja recurs, contestația urmând să se judece la instanța supremă.

Adrian Duicu și Ștefan Ponea sunt suspectați de trafic de influență și abuz în serviciu. Anchetatorii susțin că cei doi și-ar fi folosit influența pentru a determina funcționari publici să numească și să mențină apropiați ai acestora în funcții de conducere în instituții publice, potrivit DNA.

Constantin Popescu, apropiat al președintelui CJ Mehedinți, este suspectat că ar fi cumpărat un teren care se afla în domeniul public, cu o suprafață de peste 5.000 de metri pătrați din zona Coramnic din Orșova, cu mult sub prețul pieței. Popescu a plătit dor șapte euro pe metrul pătrat, în condițiile în care prețul pieței din acea zonă ar fi fost de peste 40 de euro pe metro pătrat. Tranzacția a fost aprobată  de Consiliul Local Orșova. Constantin Popescu este tatăl lui Valentin Popescu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi, care este finul lui Adrian Duicu.

Procurorii DNA au făcut percheziţii, miercuri, la sediile unor instituţii şi firme din Orşova, Drobeta-Turnu Severin şi Craiova, într-un dosar privind fapte de corupţie săvârşite de funcţionari cu funcţii de conducere în plan local, în perioada 2012-2013 şi în luna ianuarie 2014.

Procurorii anticorupție anunțau, miercuri dimineața, că se efectuează percheziții în peste 20 de locații din Orșova, Drobeta Turnu Severin și Craiova.

Percheziții au avut loc la locuinţa din Orşova a lui Adrian Duicu, la casa părinţilor acestuia din comuna Topleţ, judeţul Caraş-Severin, precum şi la Hotelul Palace din Drobeta-Turnu Severin, deţinut de familia lui. Ulterior, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, a confirmat că au loc percheziţii la locuinţa sa, precizând că va pleca apoi, împreună cu anchetatorii, la sediul CJ.

De asemenea, anchetatorii au descins şi la sediile Consiliului Judeţean Mehedinţi şi Primăriei Drobeta-Turnu Severin, fiind vizaţi mai mulţi funcţionari suspectaţi de fapte de corupţie, dar şi la locuinţa din Orşova a şefului Poliţiei Judeţene Mehedinţi, comisar-şef Ştefan Ponea, cunoscut drept un apropiat al lui Adrian Duicu.

Totodată, au fost făcute percheziţii şi la sediul Primăriei Orşova, precum şi la firma Floricola, care furnizează serviciile de salubrizare şi apă-canal din Orşova şi care aparţine preşedintelui PSD Orşova, Constantin Popescu, al cărui fiu, Valentin Popescu, director al DGASPC Mehedinţi, îl are ca naş pe Duicu.

Citește și: Adrian Duicu, reținut pentru 7 infracțiuni, promitea funcții înalte în Poliția Română

Citește și: Ștefan Ponea, retras de la șefia IPJ Mehedinți

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.