19.1 C
București
miercuri, septembrie 27 2023
București 20.13°C
27 septembrie 2023

Dosarul Transformatorul: ICCJ a respins efectuarea unor noi expertize

- Advertisement -spot_img

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins, joi, cererile apărării fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, privind efectuarea unor noi expertize în dosarul Transformatorul, dar i-au permis să depună o expertiză extrajudiciară făcută la cererea sa. Procesul va continua cu pledoariile finale la 27 ianuarie.

Instanța a respins ca inadmisibilă excepția nelegalității raportului făcut de Garda Financiară Cluj în iunie 2010, a admis în parte proba cu înscrisuri făcută de Relu Fenechiu, respectiv expertiza extrajudiciară contabilă din noiembrie 2013 întocmită de expertul contabil Alexandru Ţugui precum şi opiniile experţilor Alexandru Ţugui şi Iosif Gulacsi, specialist în energetică, şi a admis proba cu înscrisuri în circumstanţiere făcută de Relu şi Lucian Fenechiu, Mihai Bogdan Damian, Ioan Turbatu, Ion Mărghidan şi Petru Andronache.

Totodată, judecătorii au respins ca nefiind utilă cauzei proba testimonală cerută de toți cei din dosar. De asemenea, au fost respinse ca nefiind utile și concludente probele privind efectuarea expertizelor financiar-contabile şi tehnică de specialitate cerute de toţi cei din dosar.

Instanţa a stabilit ca dezbaterile să fie reluate la 27 ianuarie, când, potrivit normelor penale aflate în vigoare, instanţa ar trebui să asculte pledoariile finale în acest caz.

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare la 12 iulie 2013 în dosarul ”Transformatorul”, fiind trimis în judecată pentru 46 de infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Relu Fenechiu a fost trimis în judecată pe 28 iunie 2012 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru complicitate la abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, la data comiterii faptelor, fostul ministrul al Transporturilor, avea calitatea de acţionar şi/sau administrator la firmele SC Fene Grup SA, SC La Rocca SRL Iaşi, SC Tehnorom SRL Iaşi.

Procurorii DNA susţin că firmele lui Relu Fenechiu ar fi cumpărat cu 20 de miliarde de lei vechi zeci de transformatoare pe care le-ar fi revândut la suprapreţ societăţii Electrica Moldova.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.