-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.91°C
06 februarie 2023

Ecaterina Andronescu, cercetată de DNA pentru un contract privind diplomele școlare

- Advertisement -spot_img

ecaterina-andronescu1Procurorii DNA cercetează modul în care fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a încredințat în 2002, fără licitație, dreptul exclusiv de a furniza diplome școlare și universitare societății Romdidac. 

Compania funcționa până în 1989 ca direcție în cadrul Ministerului Învățământului. DNA analizează convențiile încheiate între instituție și firmă.

Convenția dintre Ministerul Învățământului și societatea Romdidac a fost încheiată în 9 aprilie 2002, pe vremea în care Ecaterina Andornescu se afla la șefia ministerului, iar Mihnea Costoiu, actual ministru al Învățământului Superior, era secretar de stat în același minister.

În aceeași zi socitatea a devenit furnizor unic al diplomelor, iar Andornescu a emis un ordin intern pentru toate unitățile de învățământ, prin care se cere ca “gestionarea hârtiei speciale, precum și tipărirea și distribuirea formularelor de diplome/certificate sunt asigurate de SC Romdidac SA”.

Ecaterina Andronescu a precizat că Romdidac a fost singura societate care a eliberat diplome în România pentru că acestea trebuie să aibă elemente de siguranță.

Printre șefii din Ministerul Educației care au girat colaborarea cu Romdidac se numără și fostul ministru Daniel Funeriu, precum și alti trei foști secretari de stat: Cătălin Baba, Oana Badea și Sorin Ionescu.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.