-2 C
București
duminică, februarie 5 2023
București -1.45°C
05 februarie 2023

Ei nu sunt singurii care ne-au omorât

- Advertisement -spot_img

Au făcut-o de-a binelea. Cine? Rând pe rând, toți ”actorii implicați social” în cei câțiva ani de democrație pe care-i numărăm pe degete. Dar parcă nici degete nu mai avem. Nu știu cum au făcut de ne-au luat tot, până și ultima fărâmă de speranță. O speranță pe care o datorăm copiiilor noștri. Bineînțeles că nu mă refer doar la Cioara vopsită alias Marian Vanghelie care domnește bine mersi și acum nefiind Primar de sector sau Felix alias Dan Voiculescu cel proaspăt eliberat condiționat din pușcărie mai ieri. Acolo unde își putea găsi locul cu mult peste zece ani, căci o merita cu prisosință. Noroc de Camelia Bogdan că a punctat totuși ceva în legătură cu asta, dar uitați ce i-au făcut în cele din urmă colegii din magistratură!

Până la urmă este vorba de tot ansamblul de factori de mare risc de peste tot din jurul nostru: impostura, nerespectarea legilor țării, în special stunci când vorbim de instituții ale statului român, falsul în acte oficiale, dezinteresul și neglijența în serviciu bazat pe banul public etc. De corupție nici nu mai poate fi vorba.

Este de neînțeles cum un judecător serios, cu carte la cap, poate să se gândească dar mai ales să dispună, deliberând, scoaterea din pușcărie a unui infractor de un asemenea calibru. Social, moral și uman. Așa cum este Felix al nostru. Este un semn că nu doar poporul s-a îmbolnăvit cu totul, de la cap la coadă, ci însuși statul în esența lui aristotelică.

O plimbare pe Calea Victoriei dis de dimineață, în plină vară a anului 2017, te dumirește pe loc. Zeci de magazine închise, loc din care branduri foarte cunoscute și potente și-au luat tălpășița și s-au cărat să-și înece amarul în zone unde Feng Shui-ul este în ordinea sa predestinată. Dacă în țări precum Germania întâlnești agenții de turism la tot pasul prin tot orașul, în capitala țării noastre, poți să observi la tot pasul cum se reflectă tot ce fac mișeii care au ajuns să conducă destinele unei țări intitulate a românilor.

Spuneți că e jale? Jale cu J mare? Doar pentru ca Primarul care este nu e încă la pușcărie unde îi este locul binemeritat și doar pentru că Felix latifundiarul Antenelor a ieșit de acolo? Mai gândiți-vă puțin, mai meditați.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.