10.2 C
București
duminică, decembrie 3 2023
București 11.20°C
03 decembrie 2023

Elena Udrea îl scapă pe favoritul său de la arest

- Advertisement -spot_img

Aleşii din Comisia juridică au respins, luni, cererea justiţiei în cazul deputatului Florin Popescu. Preşedintele Comisiei, Bogdan Ciucă, a declarat că au fost 15 voturi „împotrivă”, 7 voturi „pentru” şi o abţinere, el menţionând că plenul este suveran în a decide asupra cererii justiţiei.  Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit, luni, ca raportul Comisiei juridice privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu să fie discutat în plen la începutul săptămânii viitoare, iar votul să fie pe 7 mai, a precizat secretarul Camerei Nicolae Mircovici. După şedinţa conducerii Camerei acesta a mai precizat că raportul Comisiei juridice va fi înaintat Biroului Permanent de lunea viitoare care va decide trimiterea către plen şi până pe 7 mai se va da un vot.

Comisia Juridică a dezbătut, luni, scrisoarea ministrului Justiţiei privind cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu. Potrivit unor surse parlamentare, deputaţii jurişti au votat împotriva cererii de arestare preventivă. Comisia juridică a Camerei trebuie să elaboreze un raport în acest caz până luni, a stabilit Biroul permanent al Camerei după primirea scrisorii ministrului Justiţiei. Procurorul general Tiberiu Niţu i-a transmis, miercuri, ministrului Justiţiei, referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a solicita încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu – acuzat că ar fi cerut mită în campania electorală din 2012. Demersul vine după ce DNA a cerut aviz pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, în dosarul în care acesta este acuzat că a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetăţenilor în campania electorală din iunie 2012.

Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, pentru a nu se descoperi fapta de corupţie, omul de afaceri de la care Florin Popescu ar fi cerut cele peste 70 de tone de pui a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea omului de afaceri”. Detaliile privind livrarea, transportul şi locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu împreună cu o persoană, auditor financiar şi cenzor la una dintre firmele omului de afaceri, la cererea acestuia din urmă, susţin anchetatorii.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.