16.5 C
București
marți, martie 21 2023
București 18.31°C
21 martie 2023

Cel mai lin drum spre dictatură

- Advertisement -spot_img

Am ajuns ieri în Piața Revoluției nu departe de orele 17.00, oră la care era anunțat protestul pașnic al societății civile la adresa premierului României, generalul în rezervă Nicolae Ciucă, al ministrului de Interne, Lucian Bode și al șefului Poliției Române, chestorul Benone Matei.

Cei 3 capi din fruntea țării au orchestrat în ultimele zile o acțiune de kompromat la adresa jurnalistei de investigație Emilia Șercan, cu care, bunînțeles, inclusiv redacția noastră se declară și este solidară.

Ba chiar și un mic viitor jurnalist, de numai câțiva anișori.

Ultima dezvăluire notorie a Emilei îl privește pe rezervistul și politicianul Nicolae Ciucă, care azi a devenit președinte al Partidului Național Liberal direct de la tribuna Guvernului României. Când am citit azi ce a declarat, după ce a fost ales președinte al unui partid care deunăzi făcea opoziție, iar acum este mâncat de putreziciune și corupție, am zis că e timpul legitim să fugim cu toții pe planeta Marte. Așa cum visează să facă vizionarul Elon Musk, proprietarul grupului Tesla. Eventual, să scriem despre marțieni, dac-or exista pe acolo astfel de specii.

Mai întâi de toate, nu am plagiat!” le-a transmis azi Ciucă, care nu părea a fi el, fie vorba între noi, ziariștilor prezenți la congresul P.N.L pentru alegerea unui nou președinte de partid.

Primele imagini surprinse la protestul pentru susținerea ziariștilor

În fața Ministerului Sănătății, aproape de colțul străzii, o dubă a Jandarmeriei Române stătea cu motorul pornit deși afară lumea defila îmbracată în tricouri cu mânecă scurtă. Șoferul era singur în mașina cu gratii la geam, în timp ce 18 jandarmi de înălțimi diferite, unii îmbrăcați în veste de negociatori, fuseseră plasați într-un dispozitiv de tip careu în tot permimetrul unde se organizase protestul. Le dădea așa de tare ghes acest protest, încât majoritatea stăteau pe telefonul personal pe rețelele de socializare.

Primii pe care-i observ la acest protest, din rândul ziariștilor, sunt Emilia Șercan, Loredana Diacu, Victor Ilie (venit împreună cu băiețelul și soția) și Ionel Stoica, consilier al primarului Clotilde Armand, care și-a făcut simțită la rândul ei prezența la scurt timp după ce am ajuns și noi în fața fostului sediu al Comitetului Central al Partidului Comunist Român. Locul de unde, în iarna lui 1989, Nicolae Ceaușescu și consoarta lui își luaseră zborul cu elicopterul în încercarea de a fugi de furia asupritului popor român.

De data aceasta, furia ziariștilor era tradusă în prezența pașnică la protest și scandarea unor lozinci precum: ”Libertatea presei, nu puterea tresei!” și ”Bode, nu uita, să-ți semnezi demisia!”.

După ce organizatorii au prezentat o listă destul de lungă cu nume mai mult sau mai puțin sonore în ceea ce se numește tezele de doctorat plagiate, dezvăluiri scoase la lumină de Emilia Șercan, aceștia s-au apucat rând pe rând să lovească, cu o (MĂ)CIUCĂ, un fel de sac de box pe care fusese scris, la fel de sugestiv, ”PRESA”.

Semnul că presa independentă primește adevărate lovituri de box, pumni în gură, mai precis, de la actualii politicieni români vizați sau nu de anchetele jurnaliștilor de investigație. Iar acesta este, cu siguranță, cel mai sigur drum spre dictatură, nu spre democrație.

Singura chestie picantă în toată povestea asta organizată în fața ministerului care veghează la protecția și siguranța noastră este, de fapt, că mâna dreaptă a lui Ciucă din Guvern, ministrul Lucian Bode ne afurisește mai degrabă, așa cum au făcut și fac în permanență și unele din televiziunile prezente la fața locului. România TV a și fugări-o pe primărția useristă după ce aceasta a stat de vorbă cu autoarea dezvăluirilor din PressOne și a transmis live, au zis organizatorii la megafon, că cei prezenți la protest ar fi niște marxiști, leniniști sau așa ceva. Era clar că de greață și de lehamite fugea edilul din fața unei astfel de mass media.

În spatele mulțimii destul de firave adunate la protest, niște rockeri aflați la prima tinerețe, își plantaseră o boxă spartă în iarba verde din apropiere de Calea Victoriei, în încercarea lor de a se face auziți cântând celebra piesă a trupei Metallica, ”Nothing Else Matters”.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.