16.5 C
București
marți, martie 21 2023
București 18.39°C
21 martie 2023

”Să nu vă fie frică!”, dragi români!

- Advertisement -spot_img

Am urmărit-o ieri în timp ce vorbea pe Emilia Șercan, una dintre jurnalistele de investigații de top de la noi din țară. Emilia traversează poate cea mai cumplită perioadă a ei de când își face meseria. Și, odată cu ea, toți colegii de breaslă, fie că au fost ieri live la evenimentul organizat de Gabriel Liiceanu în propria lui librărie de pe lângă Cișmigiu, fie că au avut treabă prin lume cu fel de fel de subiecte și anchete și tot ce se învârte în jurul acestora.

Un lucru este limpede.

Și l-a spus la final de eveniment Gabriel Liiceanu, unul dintre ultimii mari gânditori români ai secolului nostru. Parafrazându-l pe Papa Ioan Paul al II-lea, Liiceanu a transmis publicului prezent în librărie felul în care acesta a găsit să se apere, cel puțin în ultimii 30 de ani de democrație, de când fostul dictator a pierdut lupta pentru putere. ”Să nu vă fie frică!” a fost mesajul transmis către audiență de filosoful român pentru a înțelege cum se combate tot ce se petrece la cote amețitoare și din ce în ce mai periculoase în societatea românească din prezent: corupție endemică, furtul intelectual, falsurile grosolane, mafia statală și interoplii care dau mâna cu autoritățile statului român, ordinea de drept care-i încălcată în mod flagrant zilnic, drepturi ale omului știrbite și secerate de la cel mai înalt nivel, prostie crasă și analfabetism funcțional și câte și mai câte.

Este un mesaj de încurajare mai ales la adresa celor care fac investigații jurnalistice, ale căror efecte serioase apar și se văd imediat după publicare.

A rezista eroic fără nicio frică, acesta este cuvântul de bază în fața tuturor marilor mizerii ale politicului orchestrate de gașca de la Cotroceni, dimpreună cu cei care conduc serviciile secrete, Guvernul României și toate instituțiile statului român modern care fac de râs însăși națiunea română. Dacă nu cumva chiar rasa umană.

RD

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.