16.5 C
București
marți, martie 21 2023
București 18.37°C
21 martie 2023

EUROINS, fruntașii amenzilor în asigurările din România

- Advertisement -spot_img

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a avut în ultimii 3 ani de zile cel puțin 10 motive temeinice pentru a amenda societatea de asigurări EUROINS România. Cu amenzi încasate de peste  jumătate de milion de euro, EUROINS România se detașează la loc fruntaș de toți concurenții săi, 12 la număr, care au încasat în total amenzi de aproximativ 170 mii euro.

Pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară lipsesc în prezent informații despre ultimele statistici din piața de asigurări, atât generale cât și de viață. Ultima statistică disponibilă pe site-ul instituției de supraveghere este din 2017.

Situată în topul societăților de asigurări generale, compania EUROINS România a făcut de curând obiectul mai multor materiale de presă. Motivul? Amenda primită din partea statutului român aplicată inclusiv conducerii acesteia, directorul general și directorul executiv al EUROINS, Mihai Tobescu și Milena Guentcheva. Cei 2 au încasat de în acest an o amendă din partea ASF România de peste 70.000 euro, iar compania de asigurări peste jumătate de milion de euro.

ASF România a răspuns prompt la solicitări

Ca urmare a activității de supraveghere și control realizată, în perioada 2017-2020, societatea Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. a fost sancționată cu amenzi în cuantum total de 2.750.000 lei. Deciziile de sancționare au fost emise ca urmare a valorificării rezultatelor unei acțiuni de control periodic inițiată în anul 2018, a unor acțiuni de control inopinat inițiate în 2019 și în anul 2020, precum și a activității de supraveghere off-site realizată în anii 2019 și 2020. În același timp au fost aplicate sancțiuni cu amendă inclusiv conducerii executive a asiguratorului în cuantum total de 350.000 lei, precum și sancțiuni complementare constând în interdicția de a mai ocupa funcții care necesită aprobarea A.S.F. pentru un membru al Consiliului de Administrație, precum și retragerea aprobării acordate de A.S.F. conducerii executive a asiguratorului, în speță directorului general și directorului executive”, ne-au comunicat oficialii ASF România.

”În ceea ce privește alte societăți de asigurare, exceptând societatea EUROINS, în perioada 2017-2020, ca urmare a valorificării rezultatelor activității de supraveghere și control (30 controale periodice, 7 controale inopinate și 10 acțiuni de supraveghere off-site), au fost aplicate amenzi în cuantum total de 850.000 lei unui număr de 12 asigurători din care: 20.000 lei în anul 2017, unui număr de 2 asigurători, 465.000 lei în anul 2018, unui număr de 4 asiguratori, 205.000 lei în anul 2019, unui număr de 3 asiguratori și 160.000 lei în anul 2020, unui număr de 3 asiguratori”, ne-a transmis ASF.

Potrivit instituției de supraveghere, la aplicarea sancțiunilor contravenționale aplicate EUROINS au fost luate în calcul în primul rând natura și gravitatea faptelor, inclusiv a celor care pot genera risc sistemic. De-a lungul timpului au fost constatate 10 nereguli în activitatea acestui asigurator.

EUROINS și-a externalizat serviciile de imagine către V+O Communication

Contactat telefonic, Directorul General al EUROINS Mihai Tobescu a refuzat discuția cu reporterii publicației noastre. L-a însărcinat în schimb pe Eugen Secmărean, fost ziarist și angajat al unei firme de PR să ne abordeze. ”De ce îmi hărțuiți clientul?!” ne-a interpelat Secmărean, precizând că un detaliu precum cel comunicat de noi este o problemă de IT și nu de PR.

Despre ce era vorba? Pe site-ul EUROINS, la persoana responsabilă de relația cu presa era trecută o fostă angajată a departamentului de marketing, Agnes TIU. Aceasta însă plecase din EUROINS, nu mai avea nicio adresă de contact însă continua să reprezinte compania de asigurări oficial, fiind menționată pe website. Mihai Tobescu ne-a mulțumit că i-am comunicat acest lucru, informându-ne că EUROINS are un alt om în departamentul specializat. Cristian Neagu, noul angajat al departamentului de marketing a EUROINS a refuzat să răspundă întrebărilor adresate de publicația noastră.

UPDATE: La scurt timp după apariția materialului nostru, ASF România ne-a trimis un comunicat de presă legat de litigiul cu Euroins. Îl puteți citi aici.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.