Cei peste 370 de mii de cetățeni care locuiesc în prezent în sectorul 2 al capitalei au plătit în urmă cu 6 ani de zile circa 1,5 mil euro pentru un proiect cu adevărat singular în toată metropola bucureșteană. Specialiștii au forat pentru aceștia, la cea mai mare adâncime posibilă, 23 de fântâni care aduc de la 195 metri de sub pământ, una dintre cele mai proaspete și pure bogății de pretutindeni. Apa de izvor!
Pe o suprafață care se întinde pe 32 de km pătrați și care deține 149 de mii de locuințe, municipalitatea din sectorul 2 al capitalei oferă locuitorilor săi, de mai bine de unsprezce ani de zile, la liber, una dintre cele mai de preț bogății ale omenirii. Apa potabilă.
Dintr-un buget anual care se învârte în jurul a 21.5 mil euro alocați dezvoltării publice, Primăria sectorului 2 a capitalei a reușit în urmă cu unsprezce ani de zile să pună în practică pentru locuitorii săi un proiect atât de util încât orice alt edilde cartier să poată fi invidios. Municipalitatea a decis să investească 1,5 mil euro în construirea pe domeniul public a unui număr de 23 de fântâni, din care în fiecare zi și în fiecare noapte țâșnește apă de băut de cea mai bună calitate posibilă, sursa fiind cea mai adâncă pânză freatică a pământului, la 195 m săptați în subteran.
Calculul ne arată faptul că pe o singură fântână cu apă de la mare adâncime, municipalitatea a investit aproximativ 65 de mii de euro.
Referitor la analizele efectuate de Direcția de Sănătate Publică a municipiului București la toate aceste puncte de livrare a apei potabile de la forajul de mare adâncime, Dr. Dragoș Mălăescu și Dr. Ștefan Manea de la D.S.P București sunt specialiștii de laborator care au efectuat ultimele analize ale apei potabile din zona sectorului 2 al capitalei, mai precis la izvorul cu 3 robinete de pe Calea Moșilor. Potrivit celor doi medici, în luna aprilie a.c. bacteriile coliforme, E-coli și Enterococi intestinali au avut valori de zero, mai precis nicio modificare anormală.