-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.84°C
06 februarie 2023

UPDATE Fenechiu a demisionat din PNL și s-a predat poliției

- Advertisement -spot_img

Relu Fenechiu a demisionat, joi seara, din PNL, după șase ani în care a fost vicepreșdinte de partid. Fostul ministru al Transporturilor s-a predat, joi seara, Poliției Județene Iași, unde va rămâne până când va ajunge mandatul de executare a pedepsei, apoi va fi transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași.

Fenechiu va fi introdus într-un regim de carantinare și de observare timp de 21 de zile. În maxim 30 de zile va fi întocmită o comisie, în Capitală, care va stabili regimul de executare în care va fi încadrat, după care se va hotărî în ce penitenciar își va ispăși  fostul ministru al Transporturilor pedeapsa.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv, joi, pe fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul ”Transformatorul”.

Fratele acestuia, Lucian Fenechiu, și Mihai Bogdan Damiancor sta tot câte cinci ani în închisoare. Ioan Turbatu, director general al Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova în perioada 2002-2004, şi Ion Mărghidan, director general al aceleiaşi instituţii în perioada 2004-2005, au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată. Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova în perioada 2002-2005, a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi, pentru abuz în serviciu în formă calificată.

Instanţa a mai dispus ca cei şase inculpaţi să plătească, în solidar, peste 5,7 milioane de lei, reprezentând daune materiale către SISEE Moldova.

Decizia instanţei supreme este definitivă.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.