-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.82°C
06 februarie 2023

Finanţatorul Rapidului, îmbogăţit ilegal cu zeci de hectare de păduri

- Advertisement -spot_img

Primarul localității Bogați este cercetat de procurorii DNA după ce ar fi vândut, în mod ilegal, islazul și mai multe sute de hectare de pădure unor apropiați, printre care se numără finanțatorul FC Rapid București, Nicolae Cristescu. De altfel, acesta este chiar nașul său de căsătorie. În același timp, printre beneficiarii tranzacțiilor orchestrate de primarul Ion Gârleanu se mai numără familia Erbașu și cumnatul unui ofițer superior din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș.

Fost director al Penitenciarului Găești, primarul din Bogați, Ion Gârleanu, a intrat în vizorul procurorilor DNA Pitești cu un an în urmă când localnicii comunei s-au pomenit că izlazul din localitate, unde aceștia își duceau animalele ca să pască, a fost vândut peste noapte unui anume Florin Radu. În noua sa calitate de proprietar, acesta din urmă a împrejmuit zona cu gard, care se întinde pe o suprafaţă de 360 de hectare, deși localnicii au acte de proprietate pentru aceasta, care datează încă din anii 1935. Revoltați, oamenii au chemat organele de poliție, însă, verificările acestora s-au rezumat la un simplu proces verbal de constatare. Pentru că nu aveau încredere în verificările polițiștilor, oamenii au făcut o petiție către DNA, semnată de mai bine de 200 de persoane. Printre motivele pentru care a fost sesizată Direcția Anticorupție se numără faptul că așa-zisul proprietar este cumnatul comisarului Ion Iacobescu, şef al Poliţiei din Colibaşi, dar și faptul că fiica primarului care a vândut islazul este angajată în cadrul Prefecturii Argeș. Afacerile imobliare prospere ale lui Florin Radu nu s-au rezumat însă la islazul de 360 de hectare cu care s-a căpătat printr-o ilegalitate de proporţii.

Afaceri cu terenul de sub dispensar

Procurorii verifică și modul în care Florin Radu a cumpărat dreprurile litigioase de la urmașii unui fost boier care, în trecut, ar fi deținut un teren de 5.000 mp, pe care este construit chiar dispensarul din Bogați. Pentru că, potrivit legii, dispensarul nu putea fi dărâmat, primarul Gârleanu i-a dat lui Florin Radu, în compensație, nu mai puțin de 25 de hectare de pădure, adică o suprafață de 50 de ori mai întinsă decât cea pe care acesta o dobândise inițial. Un alt afacerist care a pus mâna pe o parte din pădurile care aparțin proprietarilor comunei Bogați este Nicolae Cristescu, finanțatorul echipei de fotbal Rapid București. Naș de cununie al primarului Ion Gârleanu, Cristescu a intrat în posesia mai multor zeci de hectare de pădure pe care și le păzește permanent cu ajutorul echipelor de pădurari, angajați ai Ocolului Silvic Topolveni. La rândul lor, urmașii omului de afaceri Mihai Erbașu au reușit să devină, cu ajutorul primarului Gârleanu, proprietarii mai multor zeci de hectare de pădure de la Bogați. De la începutul anului 2013 şi până în prezent proprietarii terenurilor comunei argeşene au formulat pe numele primarului Ion Gârleanu numeroase plângeri penale fără niciun rezultat concret.

 

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.