-2.5 C
București
duminică, februarie 5 2023
București -1.96°C
05 februarie 2023

Firmele fantomă care fac trafic cu cadavre

- Advertisement -spot_img

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din sectorul 6 al capitalei a decedat în urmă cu două zile chiar la el acasă în timp ce toți ceilalți membri ai familiei erau în carantină, toți fiind diagnosticați cu virusul SARS-COVID. La scurt timp după anunțarea decesului, la locul faptei s-a deplasat o mașină de la pompe funebre fără autorizație din partea DSP, a înhățat cadavrul și a dispărut în neant cu el.

La nivel de București sunt în prezent un număr de 24 de firme autorizate de Direcția de Sănătate Publică să presteze servicii de pompe funebre. Fără să dea nimic de bănuit polițiștilor de la Secția 22 de Poliție, implicată în acest caz de o gravitate extremă, în după amiaza zilei de 14 septembrie, fix în prima zi de școală cu restricții serioase de pandemie, echipajul s-a deplasat în strada Țincani din sectorul 6 al capitalei pentru a lua act de un deces survenit la domiciliu. Situația era una cu atât mai specială cu cât în familia decedatului toți se aflau în izolare fiind diagnosticați pozitiv cu SARS-COVID.

Plimbă mortul, unde-i mortul?

Cel mai în vârstă dintre ei, bărbatul de 56 de ani, decedase după ce contactase și el virusul.

Prima sosită la fața locului, singura firmă autorizată de DSP pentru întreg sectorul 6 în efectuarea unor astfel de operațiuni delicate de înmormântare este trimisă la plimbare de Polițiștii Secției 22, aceștia motivându-și în continuare demersul cu următorul argument: familia decedatului a găsit o altă firmă de pompe funebre pentru a-i ridica apropiatul din casă și a-l conduce spre locul de veci. Fără a o verifica și pe aceasta, apăruse la locul faptei o firmă fantomă, Casa Funerară Encea SRL, care a luat efectiv cadavrul în sicriu și a dispărut cu el fără urme, fără ca acesta să fie depus la cimitir.

Polițiștii nu s-au putut opune firmei fantome

Șeful Poliției Sectorului 6, comisarul șef Grigore Brândușescu a dat din umeri când a fost întrebat despre cazul în sine. Mai marii lui șefi din Poliția Română ne-au comunicat totuși ceva chiar dacă varianta un pic deturnată a cazului. În sensul că, la fața locului, ar fi fost discuții aprinse între cele două firme sosite pentru ridicarea cadavrului. În realitate lucrurile au stat altfel: singura firmă autorizată pe sectorul 6 sosită prima la fața locului doar le-a atras atenția polițiștilor că cei de la Casa Funerară Encea SRL nu au voie să presteze nici măcar servicii funerare obișnuite, fără a mai pune în discuție situația extrem de specială cu infecția cu noul SARS COVID.

Casa Funerară Encea SRL este deținută în acte de Niculina Encea, originară din Olt, localitatea Scornicești, potrivit datelor de la ONRC. Compania este înscrisă în business cu numai 5 conduri CAEN și are raportată o cifră de afaceri pe 2019 de aproximativ 57.000 euro, având un singur angajat. Nefiind autorizată de Direcția de Sănătate Publică să presteze activități de pompe funebre, potrivit listelor publicate oficial de instituția de stat, aceasta s-a autosesizat la aflarea veștii că firma a ridicat un cadavru răpus de virusul SARS COVID și, la o oră jumătate distanță, șefa DSP, Dr. Oana Nicolescu, ne-a informat: ”la Casa Funerară s-a aplicat amendă 40.000 RON și s-a propus DSA (decizia de suspendare a activității – n.r.). Am semnat suspendarea și urmează să fie comunicată organelor competente (Poliție, ANAF)”.

Foarte interesant este ceea ce au descoperit reporterii noștri pe rețeaua de socializare Facebook. În spatele afacerii de la Casa Funerară Encea SRL, stă ascuns, de fapt Encea Sorin, soțul Niculinei Encea, care se și laudă cu faptul că ar fi autopsier la Mina Minovici. Avocata Lazăr Mariana, cea care recunoaște că i-a înființat firma de pompe funebre lui Encea Sorin ne-a declarat: ”Nu pot să mă pronunț în lipsa unor informații verificate personal, probabil că a fost o neregulă majoră dacă s-a lăsat cu suspendarea activității”.

 

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.