16.5 C
București
marți, martie 21 2023
București 17.28°C
21 martie 2023

Antivirusul miliardarului român care sfidează matematica

- Advertisement -spot_img

Cel mai cunoscut produs software dezvoltat de o companie autohtonă, antivirusul românesc Bitdefender, stârnește în prezent reacții dintre cele mai controversate în rândul consumatorilor datorită faptului că matematica care stă în spatele ideii de promovare lasă mult de gândit. Celebrul produs apare pe propriul website ca fiind în promoție pentru 1, 2 sau 3 ani de zile, doar că niciodată 1+1 nu este egal cu 2 și nici 1+2 nu este egal cu 3. Explicația oficialilor de la Bitdefender este de neratat.

Surprize surprize la Bitdefender România. Poate cel mai cunoscut antivirus al momentului. Dezvoltatorul acestuia, miliardarul ieșean în vârstă de 65 de ani Florin Talpeș, promovează în prezent celebrul produs de antivirus, pe propriul website, în 3 tipuri diferite de promoții. Mai exact: pentru primul an ți se pretinde suma de 219,98 ron pentru a folosi antivirusul Bitdefende family edition pe 15 dispozitive, pentru al 2-lea an de abonament ți se pretinde suma de 566,89 ron tot pentru atâtea dispozitive, iar pentru al 3-lea an consecutiv, utilizând tot 15 dispozitive, suma de 734,99 ron.

Am ridicat oficial către producătorul român de antivirus această problemă și am primit următorul răspuns: ”conform prețurilor afișate în campania curenta, achiziționarea a două licențe de câte 1 an fiecare ar fi mai avantajoasă. Însă, pe lângă aspectul matematic, există și aspecte care țin de procedurile interne ale Bitdefender. Prețurile produselor și serviciilor noastre sunt ajustate în funcție de costuri, valoare, cerere și concurență. În același timp, vă asigurăm că am trimis feedbackul dumneavoastră către colegii noștri din departamentul de vânzări.” ne-a declarat Alexandru L. Commercial Support Team Leader la Bitdefender.

Ce e țeapa asta?” s-a întrebat retoric președintele Asociației Stop Discriminării Cetățenilor, rezervistul militar și doctorul în fizică Dan Bazavan, atunci când a consultat oferta celor de la Bitdefender. Altcineva, care mănâncă marketing și comunicare pe pâine, cum ar spune specialiștii s-a declarat la fel de surprins și ne-a comunicat: Discrepanța apare la costul inițial. Liniaritatea sumei pe care o economisești și suma discountată. Se mai întâmplă greșească un programator un sigur lucru micut și se bușește tot. Talpeș s-ar putea nici să nu știe”.

Talpeș administrează business-ul din România prin SRL-ul cu același nume ca al celebrului antivirus, însă acționar al firmei este un offshore din Olanda, Bitdefender Holding B.V. Compania românească a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 200 mil euro, cu peste 1300 de angajați.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.