-3.2 C
București
miercuri, februarie 8 2023
București -0.23°C
08 februarie 2023

Fost director de cabinet al ministrului Muncii, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

- Advertisement -spot_img

Fostul director de cabinet al ministrului Muncii Mariana Câmpeanu, Iuliana Coruţ, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Sentinţa nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Iuliana Coruţ a fost acuzată că a luat mită pentru a facilita unei persoane obţinerea funcţiei de consilier afaceri europene la AMPOSDRU. Magistrații Tribunalului București au condamnat-o pe Iuliana Coruț și la un an de închisoare pentru instigare la infracţiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, cele două pedepse au fost contopite, urmând ca Iuliana Coruț să stea trei ani după gratii, dacă decizia va rămâne definitivă.

În același dosar un alt consilier al ministrului Muncii Mariana Câmpeanu, Paula Mănuceanu a fost şi ea condamnată la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Ea este acuzată de permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi sustragere de înscrisuri.

Totodată Cristiana Bigan, funcţionar public în cadrul unei autorităţi naţionale la data faptelor, a fost condamnată la doi ani de închisoare, pentru dare de mită şi complicitate la permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de încercare de patru ani.

Fiul Cristianei Bigan, Paul Cristian Ferchedău, candidat la funcţia de consilier pentru afaceri europene, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la uz de fals.

Instanţa a condamnat-o şi pe Simona Dumitriu, sora Iulianei Coruţ şi colega Cristianei Bigan la data faptelor, la trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.