27.2 C
București
vineri, mai 27 2022
București 24.15°C
27 mai 2022

Fost ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, audiat la DNA

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) îl audiază, marți, pe fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia.

Stelian Fuia este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că ar fi vândut ilegal o serie de imobile aflate în proprietatea statului, în perioada în care ocupa funcția de director al Stațiunii de Cercetare Fundulea.

DNA a anunțat, în 8 ianuarie, că a început urmărirea penală față de Stelian Fuia, director la Stațiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea în formă calificată de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Din rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurorii DNA rezultă că există indicii temeinice potrivit cărora fostul ministru al Agriculturii a omis împlinirea unui act de serviciu ăn cadrul unei proceduri de executare silită, fapt ce a condus la vânzarea ilegală, prin licitaţie organizată la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului către o persoană fizică, banii fiind plătiţi societăţii la care asociată era sora lui.

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal sora şi cumnatul lui Stelian Fuia, Alexandrina şi Daniel State, asociaţi la SC Procera Agrochemicals, pentru complicitate la infracţiunea în formă calificată de abuz în serviciu contra intereselor publice.

DNA preciza că avantajele patrimoniale obţinute de firmă, după executarea silită, s-au reflectat, în mod direct, în patrimoniul învinuiţilor State.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.