-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.84°C
06 februarie 2023

Fostul director ING Bank, aviz favorabil pentru șefia ASF

- Advertisement -spot_img

misu-negritoiu-ingMișu Negrițoiu, candidat pentru șefia Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF), a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de Buget, Finanțe și Economie din Parlament. Negrițoiu a primit 44 de voturi ”pentru”, două ”împotrivă” și trei abțineri.

„De ce am optat pentru această poziție? Îmi place proiectul. Candidez pentru un proiect al țării, nu este al meu, este un proiect al nostru. Aceste piețe financiare care au rămas mult în urmă trebuie transformate într-o resursă de dezvoltare. Responsabilitatea noastră este să aducem resurse pentru dezvoltarea României și pentru bunăstarea românilor. Mi se pare un proiect interesant și avem multe de făcut”, a declarat Mișu Negrițoiu la audierile din Parlament.

Dan Radu Rușanu, fostul șef al ASF, a demisionat din funcție în 5 martie, după ce a fost arestat preventiv pentru infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat și complicitate la abuz în serviciu în dosarul ASF-Capratica. În tot acest timp interimatul a fost asigurat de vicepreședintele ASF, Daniel Dăianu.

Mișu Negrițoiu a fost director general al ING Bank România, iar în prezent ocupă postul de președinte al băncii. Negrițoiu este economist, a fost ministru de stat pentru coordonare, strategie și refromă (1992 – 1993). De asemenea a fost deputat în legislatura 1996 – 2000. În mai 1997, demisionează din Parlament și trece în sectorul privat, la banca anglo-olandeză ING Barings, cu funcția de corporate finance manager, urmând ca doi ani mai târziu, în anul 1999, să fie promovat ca vicepreședinte și director general adjunct al băncii ING România. La 1 august 2006, Negrițoiu a preluat poziția de director general al ING Bank Romania și de președinte al Comitetului pe țară al ING România, grup financiar care include banca ING Bank Romania, compania de asigurări de viață și pensii ING Asigurări de Viață (Nederlanden), societatea de factoring ING Commercial Finance, societatea de leasing ING Lease si societatea de investitii imobiliare ING Real Estate Investment Management.

Mișu Negrițoiu devine astfel primul bancher autohton care preia conducerea executivă a unei mari bănci cu acționar majoritar străin. În acel moment, ING era a patra bancă de pe piață din România după valoarea activelor.

În paralel cu activitatea profesională, el desfașoară și o activitate didactica fiind profesor universitar asociat al Facultații de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE București. I s-a decernat titlul academic de Doctor honoris causa al Universității Hertdforshire (Anglia).

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.